Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή24η Philoxenia: Αύξηση εμπορικών επισκεπτών κατά 40%
Η πιο εμπορική διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού

24η Philoxenia: Αύξηση εμπορικών επισκεπτών κατά 40%

Ως η πιο εμπορική διοργάνωση πέρασε στην ιστορία του θεσμού η 24η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε από 30 Οκτωβρίου μέχρι και…

Ως η πιο εμπορική διοργάνωση πέρασε στην ιστορία του θεσμού η 24η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε<...> από 30 Οκτωβρίου μέχρι και 2 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την οργανωτική επιμέλεια της HELEXPO, καθώς καταγράφηκε αύξηση των εμπορικών επισκεπτών κατά 40%. Αυξημένοι κατά 17% ήταν και οι απλοί επισκέπτες της έκθεσης.

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες της 24ης Philoxenia προέρχονταν από 30 χώρες και συγκεκριμένα από : Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Τυνησία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγραμμάτων “Hosted Buyers” και “Hosted Media” της HELEXPO, η 24η Philoxenia φιλοξένησε συνολικά 90 επιλεγμένους τουριστικούς επαγγελματίες-αγοραστές από 15 χώρες και 40 εξειδικευμένους τουριστικούς συντάκτες από 20 χώρες. Όλα τα ραντεβού μεταξύ εκθετών, hosted buyers και εμπορικών επισκεπτών κλείστηκαν μέσα από το νέο διαδικτυακό module του γνωστού προγράμματος expopartenariat, στο οποίο, για πρώτη φορά, και οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν επαγγελματικές συναντήσεις με τους εμπορικούς επισκέπτες.

Στην έκθεση συμμετείχαν 820 εκθέτες , έναντι 803 πέρυσι, εκ των οποίων οι 120 προέρχονταν από το εξωτερικό, έναντι 113 στην περσινή διοργάνωση. Χώρες προέλευσης των ξένων εκθετών ήταν οι: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Μ.Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Συρία, Τσεχία, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Τυνησία και Φινλανδία. Με επίσημη οργανωμένη συμμετοχή συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Ινδία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Ρωσία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Συρία, η Τσεχία, η Τουρκία, η Τυνησία και η Ταϋλάνδη.
Χορηγοί της 24ης Philoxenia ήταν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, που είναι σταθεροί χορηγοί και στυλοβάτες της έκθεσης, ενώ χορηγός του 1ου Ευρωπαϊκου Συνεδρίου Τουρισμού ήταν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και χορηγός της τελετής απονομής των Βραβείων “Μορφέας” η εταιρεία “Μορφέας”. Χορηγοί επικοινωνίας της Έκθεσης ήταν ο Alpha ΤV, η εφημερίδα Μακεδονία και το ένθετο “Ταξίδια”, η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κοσμοράδιο και Plus Radio 102.

Επίσης, κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των επισκεπτών που έδωσαν το “παρών” στην 24η Philoxenia το Σαββατοκύριακο (1 και 2 Νοεμβρίου), προσφέρθηκαν δύο πολυμηχανήματα καλλωπισμού-προσφορά της εταιρείας OVAL, ένα 8ήμερο ταξίδι στην Τυνησία -προσφορά του τουριστικού πρακτορείου DAYRISE και μια τριήμερη κρουαζιέρα για δύο άτομα στα ελληνικά νησιά- προσφορά της εταιρείας Louis Hellenic Cruises.

Βραβεύσεις Καλύτερων Συμμετοχών
Τα Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας της 24ης Philoxenia απονεμήθηκαν στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, στην εταιρεία Salvini Hotel Supplies, στα ξενοδοχεία Χανδρής και στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ξάνθης και Αρκαδίας.

Οι Έπαινοι απονεμήθηκαν στο ξενοδοχείο Platamon Beach, στην εταιρεία Astra Airlines, στην εταιρεία Cocomat, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ΤΕΔΚ Πέλλας.

Τα Βραβεία Διοργανωτή της 24ης Philoxenia απονεμήθηκαν αντίστοιχα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, τις Μινωϊκές Γραμμές, την ΑΝΕΚ Α.Ε., τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, στα ξενοδοχεία Ρέα, την εταιρεία Agoudimos Lines και στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Τις απονομές των βραβείων και επαίνων της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia έκαναν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO A.E., κ. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και Θέμης Καρτσιώτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024