Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Γκερέκου και D. Landsman συζήτησαν για την τουριστική αναπτυξη στην Κέρκυρα
Συνάντηση με το νέο Βρετανό Πρέσβη, κ. David Landsman

Α. Γκερέκου και D. Landsman συζήτησαν για την τουριστική αναπτυξη στην Κέρκυρα

Συνάντηση με το νέο Βρετανό Πρέσβη, κ. David Landsman, είχε η κα Aντζελα Γκερέκου, βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του στο νομό της Κέρκυρας. Ο κ. Landsman επισκέφθηκε την κα Γκερέκου στο πολιτικό της γραφείο στην Κέρκυρα, συνοδευόμενος από την…

Συνάντηση με το νέο Βρετανό Πρέσβη, κ. David Landsman, είχε η κα Aντζελα Γκερέκου, βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του στο νομό<...> της Κέρκυρας. Ο κ. Landsman επισκέφθηκε την κα Γκερέκου στο πολιτικό της γραφείο στην Κέρκυρα, συνοδευόμενος από την Υποπρόξενο Κέρκυρας, κα Σάρα Τυχερού και την Πρόξενο Αθηνών, κα Alison Beckett. Κατά τη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για ποικίλα ζητήματα που αφορούν στην Κέρκυρα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική του Τουρισμού στο νομό.

Αναφερόμενοι στα αρνητικά φαινόμενα που έχουν κατά καιρούς παρατηρηθεί σε κάποιες τουριστικές κυρίως περιοχές της Κέρκυρας διαχρονικά, και ιδιαίτερα από μια μερίδα Aγγλων τουριστών, αλλά και άλλων εθνικοτήτων, συμφώνησαν αμφότεροι ότι θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα «κακώς κείμενα» του τουρισμού, προς όφελος όχι μόνο του νομού αλλά και των ίδιων των επισκεπτών.
Στο ίδιο κλίμα αναλύθηκαν και οι λόγοι για τους οποίους έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της μείωσης της έλευσης Aγγλων τουριστών στην Κέρκυρα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει η Κέρκυρα να ξανακερδίσει την αγγλική αγορά, δεδομένου ότι για πολλά χρόνια ήταν η κατεξοχήν πηγή τουριστικού εισοδήματος για το νομό.

Σε αυτό το σημείο και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι πλέον μονόδρομος η δημιουργία και στήριξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, παράλληλα με την αναβάθμιση του κλασικού τουρισμού, ώστε να δώσουν μια νέα προοπτική εξέλιξης στον τουρισμό του νομού. Η κα. Aντζελα Γκερέκου, από τη μεριά της, ανέλυσε στον κ. David Landsman το μοντέλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης που προτείνει και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και πώς μπορεί αυτό να εφαρμοστεί στην Κέρκυρα υπό τη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, στοχευμένου στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε επισκέπτη του νησιού. Η κα. Γκερέκου τόνισε ότι η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι ευκαιρία για τον τόπο ώστε να αξιοποιηθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά του, μέσα από την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της αξιοποίησης και της ανάπτυξης των τοπικών προϊόντων, αλλά και της σύνδεσης του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα, μέσα από την ανάπτυξη και στήριξη του αγροτουρισμού.

Από την άλλη μεριά, ο Πρέσβης της Βρετανίας, κ. Landsman, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προοπτική αυτή, δηλώνοντας ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι μια άριστη ευκαιρία για την Κέρκυρα να απευθυνθεί και σε άλλες αγορές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την «άλλη Κέρκυρα».
Τέλος, αναφερόμενοι στο Κρίκετ, ως ένα αναπόσπαστο και χαρακτηριστικό κομμάτι της πολιτισμικής ταυτότητάς του τόπου, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της στήριξης αλλά και της ανάπτυξης του αθλήματος του Κρίκετ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024