Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑναγκαιότητα η στήριξη του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Τουρισμού συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ – ΞΕΕ
Ανταλλαγή απόψων για διάφορα θέματα πολιτισμού και τουρισμού

Αναγκαιότητα η στήριξη του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Τουρισμού συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ – ΞΕΕ

Κλιμάκιο του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από την πολιτική εκπρόσωπο του Κινήματος για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, τον εισηγητή ΚΤΕ Πολιτισμού, κ. Κώστα Καρτάλη, και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του…

Κλιμάκιο του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από την πολιτική εκπρόσωπο του Κινήματος για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, τον εισηγητή ΚΤΕ<...> Πολιτισμού, κ. Κώστα Καρτάλη, και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κα Βάσω Αλεξανδρίδου, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), αποτελούμενο από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Γεράσιμο Φωκά, τον αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Καραλή, τα μέλη του ΔΣ, κ. Γιώργο Τσακίρη και κ. Δημήτρη Ρερρέ, τη γενική διευθύντρια, κα Αγνή Χριστίδου, καθώς και με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, κ. Βασίλη Πατσουράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΞΕΕ, με αντικείμενο την αναγκαία συνεργασία και διασύνδεση των τομέων Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση βασικών άμεσων στόχων, όπως είναι η χωρίς προβλήματα λειτουργία και επισκεψιμότητα των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας μας, η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας, η δημιουργία μιας ενιαίας στρατηγικής προβολής του ελληνικού πολιτισμού, σύγχρονου και αρχαίου, η δημιουργία υποδομών για την αξιοποίηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και η ανάδειξη και η λειτουργικότητα των ιστορικών κέντρων των ελληνικών πόλεων, με συνέχιση των προγραμμάτων Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα πολιτισμού και τουρισμού, να υπογραμμίσουν την ανάγκη στήριξης του τουρισμού, αλλά και να ενημερωθούν για τις θέσεις της κάθε πλευράς πάνω σε ζητήματα, όπως η σταθερότητα στα ωράρια λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, η πολιτική για τα εισιτήρια εισόδου στους διάφορους χώρους, η ανάγκη να εκλείψουν προβλήματα στη λειτουργία των σημαντικών πολιτιστικών χώρων της Ελλάδας, η προβολή των διαφόρων γεγονότων που πραγματοποιούνται στη χώρα, η αναγκαιότητα στήριξης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Τουρισμού. Παράλληλα, συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξουν πολύ πιο σημαντικές και δυναμικές πρωτοβουλίες, ώστε να ξεπεραστεί με το μικρότερο δυνατό κόστος η περίοδος της οικονομικής κρίσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024