Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού τουρισμού
Εκπαιδευτικός τουρισμός

Ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού τουρισμού

Συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Simon Fraser και ειδικότερα με την έδρα Ελληνικών Σπουδών 'Σταύρος Νιάρχος' για προγραμμάτα εκπαιδευτικού τουρισμού.

Την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού τουρισμού συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με τις κυρίες Maria Hamilton και Laura Quilici, στελέχη του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά και τον κ. Steve Mirkopoulos μέλος του Hellenic Heritage Foundation του Τορόντο, σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Simon Fraser και ειδικότερα με την έδρα Ελληνικών Σπουδών “Σταύρος Νιάρχος”.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει προγράμματα φιλοξενίας φοιτητών στην Ελλάδα, κατά τους θερινούς μήνες,  με σκοπό την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ξένη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Γαλαξείδι, όπου θα φιλοξενούνται οι ξένοι φοιτητές.

Μετά τη συνάντηση η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε: “Το Υπουργείο Τουρισμού θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει επαφές με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser για την προώθηση κοινών δράσεων. Ο εκπαιδευτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος. Παράλληλα, μπορεί να αξιοποιήσει εγκαταστάσεις τουριστικών σχολών, όπως αυτές του Γαλαξειδίου. Στόχος μας είναι οι ξένοι φοιτητές μαζί με τις σπουδές τους στα νέα ελληνικά, να γνωρίσουν τη σύγχρονη Ελλάδα, τη φιλοξενία των κατοίκων της και τον ελληνικό πολιτισμό”.Συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Simon Fraser και ειδικότερα με την έδρα Ελληνικών Σπουδών ‘Σταύρος Νιάρχος’ για προγραμμάτα εκπαιδευτικού τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024