Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναζητείται τρόπος διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Αναζητείται τρόπος διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Τρόπους για διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος πρέπει να αναζητήσει η πολιτεία με την συμβολή των τουριστικών φορέων και των επιχειρηματιών ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης κατά την […]

Τρόπους για διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος πρέπει να αναζητήσει η πολιτεία με την συμβολή των τουριστικών φορέων και<...> των επιχειρηματιών ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης κατά την προχθεσινή ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση της 9ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>).

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν πρέπει να διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο που να απευθύνεται σε υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα και να μην είναι εύκολο να αντιγραφεί από άλλες τουριστικές αγορές, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

"Σε αυτή την πρόκληση πρέπει να συνεργήσουν όλες οι πολιτικές, είτε της πολιτείας, είτε των επιχειρήσεων, όλο το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στον τουριστικό τομέα, ώστε να αναδειχτεί η ποιότητα και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του τουρισμού στη χώρα μας. Αυτό θα επιτευχθεί εάν ο κλάδος προχωρήσει σε άλλη δομή τουριστικών προϊόντων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το κράτος εξέρχεται από κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, και το ρόλο αυτόν θα τον διαδραματίσουν καλύτερα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων θα βοηθήσει να διαμορφωθούν νέα τουριστικά προϊόντα στη χώρα. Το Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν επιδείξεις (road show) σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές, ξεκινώντας από την Αμερική, με στόχο την προσέλκυση ισχυρών επενδυτικών κεφαλαίων, προκειμένου να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τις τουριστικές δυνατότητες της χώρας μας" σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι το Μάιο θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων των στελεχών του κλάδου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης, τις ερχόμενες εβδομάδες ξεκινούν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου τα οποία δείχνουν τη βαρύνουσα θέση που έχει ο τουρισμός για το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για το πρόγραμμα της νεανικής επιχειρηματικότητας, το οποίο βοηθά με συγκεκριμένα κίνητρα νέους να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις στον κλάδο, καθώς και εκείνο της γυναικείας επιχειρηματικότητας, για τις Ελληνίδες που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024