Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνήσυχος ο ΠΑΣΥΞΕ από την τουριστική ανάπτυξη των κατεχόμενων

Ανήσυχος ο ΠΑΣΥΞΕ από την τουριστική ανάπτυξη των κατεχόμενων

Ανήσυχα από την τουριστική ανάπτυξη των κατεχόμενων εμφανίζονται τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων – ΠΑΣΥΞΕ, καθώς, όπως υποστηρίζουνη ανέγερση ολοένα και περισσότερων ξενοδοχείων στα κατεχόμενα σε συνδυασμό με την […]

Ανήσυχα από την τουριστική ανάπτυξη των κατεχόμενων εμφανίζονται τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων – ΠΑΣΥΞΕ, καθώς, όπως υποστηρίζουν<...>η ανέγερση ολοένα και περισσότερων ξενοδοχείων στα κατεχόμενα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών αποτελούν απειλή για τον τουρισμό των ελεύθερων περιοχών.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι οι κλίνες στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του ΠΑΣΥΞΕ, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα ενόψει της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη, υπολογίζεται να φθάσουν τις 30.000 στην επόμενη τριετία, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των ελεύθερων περιοχών.

Ο ΠΑΣΥΞΕ σημειώνει ότι με την εφαρμογή του κανονισμού της Ε.Ε. για τη διαχωριστική γραμμή στο νησί, όπως αναφέρει ο `Πολίτης`, “δημιουργήθηκε μια νέα τάξη πραγμάτων αφού μεταξύ άλλων επιτρέπεται πλέον η διακίνηση χωρίς περιορισμούς τουριστών προς τις κατεχόμενες περιοχές, ακόμη για να περάσουν τις διακοπές τους διαμένοντας σε ξενοδοχεία των κατεχομένων, σημαντικός αριθμός των οποίων παράνομα λειτουργούν καθώς ανήκουν σε Ελληνοκύπριους ξενοδόχους”.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η γενική εκτίμηση όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία των ελεύθερων περιοχών με τις αισθητά μειωμένες πληρότητες, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η οικοδομική βιομηχανία και η αγορά δεύτερων κατοικιών από Ευρωπαίους πολίτες, είναι ότι παρατηρείται η εκδήλωση ολοένα και μεγαλύτερου ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, για τις κατεχόμενες περιοχές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024