Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΑνοίγουν αύριο οι πόρτες της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουριστικής Βιομηχανίας xenia

Ανοίγουν αύριο οι πόρτες της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουριστικής Βιομηχανίας xenia

Τις πόρτες της ανοίγει αύριο η 37ης Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας xenia, που πραγματοποιείται στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο Ελληνικού μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2006 υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως επίσης και του ΕΟΤ…

Τις πόρτες της ανοίγει αύριο η 37ης Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας xenia, που πραγματοποιείται στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο<...>Ελληνικού μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2006 υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως επίσης και του ΕΟΤ.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα αυριανά εγκαίνια, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση μελέτης, που εκπονεί για 4η συνεχή φορά η xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε., με θέμα ‘Ελληνικός Τουρισμός: Η πορεία το 2005 και ο Επενδυτικός Προσανατολισμός για το 2006’.

Συνεχίζοντας το θεσμό των τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, οι οποίες με τη δράση τους συνέβαλλαν στην προώθηση του τουρισμού, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, η xenia τίμησε φέτος, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τρεις σημαντικές Ελληνίδες: Την ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, την μουσικοσυνθέτη κ. Ελένη Καραϊνδρου και την ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Στη λαμπρή βραδιά, πλήθος πολιτικών και τουριστικών παραγόντων, καθώς και επιχειρηματιών από την ευρύτερη τουριστική δραστηριότητα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή των τριών τιμώμενων προσώπων και, τελικά, να κατανοήσει το πόσο καθοριστική είναι η συμβολή του πολιτισμού στην τουριστική άνθηση της χώρας.

Αυτό επεσήμανε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απονέμοντας τις διακρίσεις, επισημαίνοντας ότι «το νέο ‘τουριστικό δόγμα’ της κυβέρνησης συνδέει άμεσα τον πολιτισμό και τον τουρισμό». Στις δυο από τις τρεις απονομές, ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε δίπλα του τον υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, και τον υφυπουργό του, κ. Αναστάσιο Λιάσκο, για να «συναπονείμουν» τις διακρίσεις. Αίσθηση προκάλεσε η αμέριστη στήριξη προς τον κ. Λιάσκο, με τον κ. Αβραμόπουλο να δηλώνει ότι θα ήθελε να τον έχει ως συνεργάτη του και στη συνέχεια, υπονοώντας τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της xenia, θυμίζοντας τη φιλία, που τον συνδέει με τον κ. Τάσο Κούμανη από τότε, όταν ξεκίνησε αυτή η «περιπέτεια», όπως την χαρακτήρισε, για να εξελιχθεί η xenia σε μια ωραία διοργάνωση, με τεράστια συμβολή στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού. Το σημείο αυτό υπογράμμισε και ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Μάκης Φωκάς, που είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης.

Ο κ. Τάσος Κούμανης, με εμφανή ικανοποίηση, έκανε μια μικρή αναδρομή σε αυτήν την έκθεση-θεσμό για την τουριστική βιομηχανία της χώρας και για τη θέσπιση των τιμητικών διακρίσεων, οι οποίες είναι και οι μόνες τελικά, που πραγματοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και αναδεικνύουν τόσο εμφαντικά τον «ομφάλιο λώρο» μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού.

Τη λαμπρή δεξίωση, η οποία ουσιαστικά «άνοιξε» την 37η διοργάνωση της xenia τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων: ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο Υπ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αρ. Παυλίδης, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Λιάσκος, ο Πρόεδρος ΕΟΤ κ. Αρ. Καλογερόπουλος, ο Γ. Γ. Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Β. Ριζάς, ο Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ κ. Γ. Φωτεινόπουλος. Ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης Πρέσβης κ. Δ. Κοδέλας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Γ. Μπαμπινιώτης, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γ. Γραμματικάκης, ο Πρόεδρος ΞΕΕ κ. Γ. Φωκάς, ο Πρόεδρος ΕΞΑ κ. Γ. Τσακίρης, ο Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ κ. Ι Ευαγγέλου, ο Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ κ. Ν. Αγγελόπουλος, η Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ κ. Ντία Καψή, ο Γ. Γραμματέας ΣΕΤΕ κ. Γ. Βερνίκος, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Τσαγκαρόπουλος. Επίσης από τον καλλιτεχνικό χώρο παρέστησαν: ο Αντώνης Αντύπας, ο Αλέξανδρος Μυράτ, ο Γιώργος Πάτσας, η Μαρία Φαραντούρη, η Μελίνα Τανάγρη, ο Σ. Γεωργιάδης κ.α.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024