Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑπώλεια βρετανικών τουριστικών οργανισμών από Μαγνησία

Απώλεια βρετανικών τουριστικών οργανισμών από Μαγνησία

Οπισθοχώρηση εμφάνισε η αγορά της Αγγλίας στο νομό Μαγνησίας μετά την άρση της συνεργασίας του βρετανικού τουριστικού οργανισμού Sunsail με τουριστικήμονάδα στο Χόρτο Πηλίου, όπου έδινε έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό. […]

Οπισθοχώρηση εμφάνισε η αγορά της Αγγλίας στο νομό Μαγνησίας μετά την άρση της συνεργασίας του βρετανικού τουριστικού οργανισμού Sunsail με τουριστική<...>μονάδα στο Χόρτο Πηλίου, όπου έδινε έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο αυτός ο οργανισμός, διακινούσε στην περιοχή 8.000 Βρετανούς τουρίστες, μέχρι το 2005, καθώς τον Ιανουάριο του 2006 αποφάσισε να στρέψει τους τουρίστες αυτούς προς άλλες χώρες.

Παράλληλα, πέρα από αυτή την απώλεια άλλος ένας τουριστικός οργανισμός, ο Βρετανικός Tapestry σταμάτησε τη λειτουργία του με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί περαιτέρω μείωση των αφίξεων. Βέβαια σημαντικό είναι το γεγονός ότι με τις πτήσεις charter που λειτουργούσαν για το οργανισμό Sunsail, εξυπηρετούνταν και άλλοι τουρίστες οι οποίο διακινούνταν από μικρότερα γραφεία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η μείωση της τουριστικής κίνησης στα ηπειρωτικά του νομού, κατά 6-7%. Χαρακτηριστικά σε επικοινωνία που είχε το TravelDailyNews με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη ανέφερε: “Μέχρι το τέλος του Ιουλίου η μείωση ήταν 10%, αλλά μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να την περιορίσουμε με έναν πολύ καλό Αύγουστο και σύμφωνα με εκτιμήσεις περιορίστηκε στο 6-7%”. Στα νησιωτικά του νομού, η τουριστική κίνηση εμφάνισε αύξηση κατά 3-4%με μεγάλα ποσοστά εσωτερικού τουρισμού καθώς και Aγγλους, Γερμανούς και Σκανδιναβούς.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο ερχόμενος χειμώνας θα κινηθεί θετικά για το Πήλιο, ενώ σημαντικό θέμα για την περιοχή αποτελεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και η βελτίωση των εγκαταστάσεων του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024