Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποτράπηκε η αυτοκτονία τουρίστα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Βέλγος τουρίστας παραθέριζε στο Ηράκλειο της Κρήτης

Αποτράπηκε η αυτοκτονία τουρίστα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την αυτοκτονία Βέλγου τουρίστα πρόλαβε την τελευταία στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Βελγίου. Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, η βελγική […]

Την αυτοκτονία Βέλγου τουρίστα πρόλαβε την τελευταία στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Βελγίου<...>. Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, η βελγική αστυνομική υπηρεσία ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 24/8/2010, ότι ένας 45χρονος Βέλγος, που παραθέριζε στην Ελλάδα, είχε εκδηλώσει μέσω Internet και συγκεκριμένα, από τη διεθνή ιστοσελίδα επικοινωνίας facebook, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει γιατί αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, για την υπόθεση ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, κα Ελένη Ράϊκου, η οποία παρήγγειλε αμέσως στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ την άμεση άρση του απορρήτου, σχετικά με τα ηλεκτρονικά ίχνη, που είχε διαβιβάσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ύστερα από έρευνα, εντοπίστηκε ο επίδοξος αυτόχειρας σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Ηρακλείου Κρήτης, όπου έκανε διακοπές, ενώ ενημερώθηκαν ψυχολόγοι από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα», με σκοπό να του προσφέρουν στήριξη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος Βέλγος είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε νοσοκομείο του Βελγίου, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηρακλείου παρέλαβαν τον τουρίστα από το δωμάτιό του και τον μετέφεραν στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου παρέμεινε για νοσηλία, ενώ δυο μέρες αργότερα, συνοδεία αστυνομικών, μεταφέρθηκε στο Βέλγιο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024