Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑστήρικτες οι δηλώσεις του Α. Αγαπητού υποστηρίζει η ΠΝΟ
Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Αστήρικτες οι δηλώσεις του Α. Αγαπητού υποστηρίζει η ΠΝΟ

Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι δηλώσεις του κ. Αντώνη Αγαπητού, εκπροσώπου της Hellenic Seaways που περιλαμβάνονται σε επιστολή που απέστειλε στο […]

Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι δηλώσεις του κ. Αντώνη Αγαπητού, εκπροσώπου<...> της Hellenic Seaways που περιλαμβάνονται σε επιστολή που απέστειλε στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του από τον ΣΕΕΝ.

Στην ανακοίνωση, η ΠΝΟ υπογραμμίζει ότι πέραν από την οργή και την αγανάκτηση στις τάξεις των Ελλήνων ναυτεργατών που δημιουργείται από αυτές τις άκριτες δηλώσεις του κ. Αγαπητού, το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών ελέγχεται ως τελείως αναληθές και αστήρικτο και τούτο γιατί στη μακροχρόνια ιστορία της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και υπευθυνότητα διαθέτει και σοβαρότητα στα μέσα και στις ενέργειές της για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου που εκπροσωπεί, χωρίς ποτέ να έχει δεχθεί από οποιαδήποτε κατεύθυνση τέτοια αήθους περιεχομένου επίθεση, που προσβάλει βάναυσα το σύνολο των ναυτεργατών και πάνω από όλα την ίδια την αλήθεια.

Στην επιστολή του κ. Αγαπητού αναφερόταν ότι η υπογραφή της ΣΣΕ, που αφορά τα μεσογειακά και τουριστικά επιβατηγά πλοία για το 2010, συνιστά επιβράβευση των εκβιασμών κάποιων συνδικαλιστών χωρίς άλλη ειδικότερη αναφορά. Χαρακτήριζε ακόμη ως “πρωτοφανή αύξηση” το ποσοστό του 2% το οποίο καθΆεαυτό δε καλύπτει ούτε ακόμη και αυτή την αύξηση του 3% στην φορολογία εισοδήματος αξιωματικών και κατωτέρου πληρώματος.

Η ΠΝΟ αναμένει και απαιτεί την άμεση και χωρίς καθυστέρηση αποκατάσταση των πραγμάτων από τον Αντώνη Αγαπητό, προβαίνοντας σε ανάκληση του χαρακτηρισμού περί “επιβράβευσης των εκβιασμών κάποιων συνδικαλιστών” και επιφυλάσσεται να ενεργήσει ανάλογα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024