Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση των ξένων τουριστών στην Ρόδο

Αύξηση των ξένων τουριστών στην Ρόδο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμοδίων του αερολιμένα της Ρόδου ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν την Κυριακή ξεπέρασε τους 45.000! Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων παρά την […]

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμοδίων του αερολιμένα της Ρόδο<.>υ ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν<...> την Κυριακή ξεπέρασε τους 45.000! Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων παρά την ιδιαίτερα αυτή αυξημένη κίνηση, τα προβλήματα στην διακίνηση των χιλιάδων επιβατών προς και από τη Ρόδο, ήταν ελάχιστα και περιορισμένα και αυτό επειδή ολόκληρο το προσωπικό του αεροδρομίου, είχε τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα το τελευταίο διήμερο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η τοπική εφημερίδα Ροδιακή, η ευχάριστη πορεία της αύξηση των ξένων τουριστών στην Ρόδο ξεπερνά κάθε πρόβλεψη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο του αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Σταυριανού, όσο και του αρμοδίου για την εξυπηρέτηση των επιβατών και αεροσκαφών κ. Φ. Μανουσάκη, ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων επιβατών άγγιξε για την Κυριακή (μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας τους 22.000 επιβάτες ενώ σε υψηλότατα επίπεδα κινήθηκαν και οι αναχωρήσεις επιβατών που έφθασαν τις 21.300 επιβάτες.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες κατά την διάρκεια της προχθεσινής μέρας διακινήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών τόσο στις πτήσεις τσάρτερ εξωτερικού όσο και στις προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού της ΟΑ και των υπολοίπων αεροπορικών εταιριών.

Οι εκτιμήσεις των αρμοδίων της ΥΠΑ πάντως, εστιάζονται στο ότι ο Ιούλιος θα κλείσει με θετικό πρόσημο της τάξης του 2 έως και 3% τουλάχιστον, ενώ οι προβλέψεις αντίστοιχα για τον Αύγουστο (ο οποίος θεωρείται και μήνας κλειδί για την διαμόρφωση της τουριστικής σεζόν στο νησί της Ρόδου) είναι ότι επίσης θα υπάρξει αύξηση στις αφίξεις των τουριστών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Διεύθυνσης του EOT Δωδεκανήσου, στη Pόδο βρίσκονται αυτή την περίοδο 78.000 τουρίστες. O αριθμός αυτός αναφέρεται στους διαμένοντες στα ξενοδοχεία του νησιού, ενώ θα πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός των διαμενόντων σε καταλύματα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024