Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑυξημένα κέρδη για τη Virgin Atlantic για το 2001

Αυξημένα κέρδη για τη Virgin Atlantic για το 2001

Η Virgin Atlantic Airways ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους που έληξε τον Απρίλιο 2001, παρουσίασαν αύξηση κύκλου εργασιών από £1,27 δισ. σε £1,52 δισ. και αύξηση κερδών -προ […]

Η Virgin Atlantic<.> Airways ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους που έληξε τον Απρίλιο 2001, παρουσίασαν<...> αύξηση κύκλου εργασιών από £1,27 δισ. σε £1,52 δισ. και αύξηση κερδών -προ φόρων και εξαιρουμένων κονδυλίων- από £40 εκατομμύρια σε £45,5 εκατομμύρια.

Τα φετινά θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Virgin Atlantic οφείλονται, μεταξύ άλλων, στην επέκταση του δικτύου της εταιρίας σε προορισμούς όπως το Λας Βέγκας και το Δελχί, στην προσθήκη επιπλέον δρομολογίων σε υπάρχοντες προορισμούς, στο Σαν Φρανσίσκο, Κέιπ Τάουν και Σαγκάη, καθώς και στην αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Συγκεκριμένα, από το Μάιο 2000 μέχρι και τον Απρίλιο 2001, η Virgin Atlantic μετέφερε 4,4 εκατομμύρια επιβάτες, σε σχέση με το σύνολο των 3,9 εκατομμυρίων που ταξίδεψαν το προηγούμενο έτος. Η ενίσχυση του στόλου με νέα και σύγχρονα αεροσκάφη, της Boeing και της Airbus, η συνεχής ανανέωση των υπαρχόντων υπηρεσιών με στόχο την ποιότητα και την καινοτομία και η καταξίωση στη συνείδηση του επιβάτη, συντελούν αποτελεσματικά στη θετική ανάπτυξη της Virgin Atlantic.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, Sir Richard Branson, σχολίασε με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα της εταιρίας και των συγγενών επιχειρήσεων cargo και διοργάνωσης διακοπών: "Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους που πέρασε, οι συνθήκες της αγοράς δεν ήταν ευνοϊκές λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, των υψηλών τιμών των καυσίμων και των χαμηλών συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ένας επιπλέον παράγοντας που επηρέασε παγκοσμίως την αγορά των υπερατλαντικών πτήσεων, το τελευταίο τρίμηνο του έτους, υπήρξε η επιβράδυνση της Αμερικάνικης οικονομίας. Παρ' όλα αυτά, η πληρότητα των αεροσκαφών και οι αποδόσεις κέρδους της Virgin Atlantic παρέμειναν ισχυρές.

Όμως, τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα της Virgin Atlantic δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την υποστήριξη των επιβατών και των προμηθευτών μας. Οι ευχαριστίες μας πάνε σε όλους αυτούς καθώς και σε όλο το προσωπικό που συντελεί στην επιτυχία της Virgin Atlantic, η οποία επιβεβαιώθηκε στα OAG Awards με την απονομή του βραβείου της Αεροπορικής Εταιρίας με το Υψηλότερο Κύρος για το 2001".

Η Virgin Atlantic είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως με στόλο 34 αεροσκαφών και προσωπικό που απαριθμεί 8.900 άτομα (στοιχεία Απριλίου 2001). Η εταιρία ιδρύθηκε το 1984 και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία μεγάλων αποστάσεων στη Μεγάλη Βρετανία. Με βάση τα αεροδρόμια του Heathrow και του Gatwick στο Λονδίνο, η Virgin Atlantic πετάει σε 21 προορισμούς παγκοσμίως. Τη καλοκαιρινή περίοδο, η εταιρία πραγματοποιεί δύο πτήσεις καθημερινά από Αθήνα προς Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024