Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧαιρετίζει την συγκρότηση κλιμακίων για τον έλεγχο της παρανομίας στον τουρισμό

Χαιρετίζει την συγκρότηση κλιμακίων για τον έλεγχο της παρανομίας στον τουρισμό

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα του υφυπουργού κυρίου Α. Λιάσκου, για την συγκρότηση κλιμακίων, με σκοπό την διενέργεια ελέγχων…

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και<...> συγκεκριμένα του υφυπουργού κυρίου Α. Λιάσκου, για την συγκρότηση κλιμακίων, με σκοπό την διενέργεια ελέγχων σε τουριστικές επιχειρήσεις, λεωφορεία, ξεναγούς κ.λ.π. και ευχαριστεί την Τουριστική Αστυνομία για την πολύτιμη συμβολή της, αφού παρ΄ όλο που είναι σε όλους γνωστό ότι αυτή εργάζεται με ελάχιστο προσωπικό και μέσα, προσπαθεί όσο είναι δυνατόν για την πάταξη της παρανομίας στον τουρισμό.

“Ήδη από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες”, τονίζει η ανακοίνωση “διαπιστώθηκαν παράνομες ξεναγήσεις ανά την Ελλάδα από μη διπλωματούχους ξεναγούς, οι οποίοι συνόδευαν επισκέπτες της χώρας μας σε αξιοθέατα, αλλά πλήθος άλλων παραβάσεων της τουριστικής νομοθεσίας. Είναι φανερό ότι, εκτός από την παράβαση της νομοθεσίας περί ξεναγών, την αφαίρεση εργασίας από διπλωματούχους ξεναγούς, την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή που διαπράττεται, κάθε παράνομη ξενάγηση, αποτελεί εξαπάτηση τουριστών-καταναλωτών, ελλήνων και αλλοδαπών, οι οποίοι ενώ πληρώνουν κάποιο όχι ευκαταφρόνητο ποσό για εισιτήριο, κλείνοντας εκδρομή με ξενάγηση, αντί για τις υπηρεσίες διπλωματούχου ξεναγού, λαμβάνουν εν αγνοία τους υπηρεσίες ατόμων παρανόμως ξεναγούντων.

Η μεγάλη κρίση στον τουρισμό δεν πλήττει μόνον ορισμένους τουριστικούς κλάδους, αλλά όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματούχων ξεναγών. Οι παράνομες ξεναγήσεις τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται, οι προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες ολοένα και υποβαθμίζονται και το κράτος ελάχιστα έχει βοηθήσει στην πάταξη των παρανομούντων και στην υποστήριξη των νομίμων επαγγελματιών κάθε ειδικότητας που απασχολούνται στον τουρισμό.

Η τακτική επανάληψη ελέγχων από την Τουριστική Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης του Υπουργείου, σε συνεργασία με τα Σωματεία Ξεναγών της κάθε περιοχής και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και η επιβολή κυρώσεων σε όσους υποβαθμίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν με σκοπό το κέρδος επιβάλλεται, όπως σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Εχουμε ήδη καταθέσει σε προηγούμενη επιστολή μας προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης πρόταση για αναβάθμιση και αυτονόμηση της Τουριστικής Αστυνομίας“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024