Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροαγωγή της ειρήνης μέσω του τουρισμού

Προαγωγή της ειρήνης μέσω του τουρισμού

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χτες το Διεθνές Ινστιτούτο για την ειρήνη μέσω του Τουρισμού (ΙΙΡΤ) σε συνεργασία με τον ΗΑΤΤΑ στο Ζάππειο, παρουσία ξένων και Ελλήνων δημοσιογράφων, τονίστηκε η ανάγκη της προαγωγής της ειρήνης μέσω του τουρισμού

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χτες το Διεθνές Ινστιτούτο για την ειρήνη μέσω του Τουρισμού<...> (ΙΙΡΤ) σε συνεργασία με τον ΗΑΤΤΑ στο Ζάππειο, παρουσία ξένων και Ελλήνων δημοσιογράφων, τονίστηκε η ανάγκη της προαγωγής της ειρήνης μέσω του τουρισμού, καθώς η βιομηχανία του τουρισμού διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός πνεύματος κατανόησης, σεβασμού, φιλίας και ειρήνης μεταξύ των λαών.

Σε αυτή τη φιλοσοφία προώθησης της φιλίας και ειρήνης μεταξύ των λαών υπακούουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και είναι ευτυχής η συγκυρία της διοργάνωσής τους, την περίοδο αυτή στην Ελλάδα και την Αθήνα, τόνισε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΗΑΤΤΑ με το ΙΙΡΤ, που άρχισε 4 χρόνια πριν, με την οργάνωση ενός συνεδρίου στο Gocek της Τουρκίας, και συνεχίζεται έως σήμερα στηριζόμενη στην κοινή πεποίθηση ότι ο τουρισμός έχει ανάγκη αλλά και προάγει την ειρήνη.

Στο πνεύμα αυτό ο HATTA έχει προχωρήσει σε ενέργειες που προωθούν την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών με παραδείγματα την Βαλκανική Ομοσπονδία των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων και την ίδρυση του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ προανήγγειλε την διοργάνωση συνάντησης τουριστικών επιχειρηματιών στην Κύπρο, που θα διεξαχθεί σε 2 ημέρες, μία στην τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού και μια στην ελληνική πλευρά, υπό την αιγίδα του ΙΙΡΤ, της ACTA (Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Κύπρου), του ΗΑΤΤΑ και της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας), ως ένδειξη του πνεύματος προαγωγής της ειρήνης. Ο πρόεδρος του ΙΙΡΤ κ. Louis d` Amore τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την ανάπτυξη και προαγωγή της ειρήνης, ιδέα που αποτέλεσε και την δημιουργία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης μέσω του Τουρισμού το 1986.

Με τη σειρά του μίλησε για την έως τώρα συνεργασία του ΙΙΡΤ με το ΗΑΤΤΑ, που οδήγησε το 2001 στη Θεσσαλονίκη, στην υπογραφή της διακήρυξης της Ειρήνης μέσω του Τουρισμού (Thessaloniki Declaration on Peace through Tourism) από τους Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας, της Κύπρου, του F.Y.R.O.M., της Τουρκίας και της Σερβίας – Μαυροβουνίου. Το ΙΙΡΤ αγκαλιάζει 6 διαστάσεις της ειρήνης: μεταξύ των εαυτών μας, μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ ανθρώπων και φύσης, με τις παλαιότερες και τις επερχόμενες γενιές και μεταξύ ανθρώπων και του Δημιουργού τους. Η δράση του περιλαμβάνει την διοργάνωση συναντήσεων μεταξύ όλων των τομέων της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, τη δημιουργία πάρκων Ειρήνης, υποτροφίες σε σπουδαστές, τη δημιουργία δικτύων επικοινωνίας ανά τον κόσμο, κ.α.. ο κ. D` Amore ευχαρίστησε το ΗΑΤΤΑ που προσέφερε τα γραφεία του ως έδρα του ΙΙΡΤ στην Ελλάδα και ανακοίνωσε τις επόμενες συναντήσεις του στην Αφρική (Lusaka, Zambia, 6-11/2/2005) και στην Ταϊλάνδη (Pattaya 18-22/9/05).

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχε ο δήμαρχος της Λέρου κ. Τιμόθεος Κοττάκης, ως εκπρόσωπος ενός νησιού πολύπαθου από τον πόλεμο, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά για τον ρόλο του τουρισμού στην διατήρηση της ειρήνης ότι “για να αγαπήσει κάποιος τον κόσμο πρέπει να τον γνωρίσει, και για να τον γνωρίσει πρέπει να ταξιδέψει”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν μικρά φιλμ και ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μάχη της Λέρου το 1943. Ο δήμαρχος Λέρου ανακοίνωσε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2004 θα διοργανωθεί στο νησί μεγάλη εκδήλωση ειρήνης στη μνήμη της μάχης της Λέρου στην οποία έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των χωρών που συμμετείχαν τότε στη μάχη (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λέρου έχει αδελφοποιηθεί, στο πλαίσιο προώθησης πνεύματος συνεργασίας και ειρήνης, με ένα δήμο της Γερμανίας και έναν της Τουρκίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024