Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕΚΠΑ: Ξεκινά η υλοποίηση Ταχύρρυθμου Προγράμματος Κατάρτισης για ξεναγούς
Ταχύρρυθμη εκπαίδευση

ΕΚΠΑ: Ξεκινά η υλοποίηση Ταχύρρυθμου Προγράμματος Κατάρτισης για ξεναγούς

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε το Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Κατάρτισης για Ξεναγούς στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διάρκεια δύο μήνες, απευθύνεται σε αποφοίτους που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα ξεναγού στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη Ταχύρρυθμου Προγράμματος Κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διάρκειας δύο (2) μηνών.

Η έναρξη του προγράμματος γίνεται σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμ. 1342/2022 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας/Τμήμα Δ’ και την υπ’ αριθμ. 126/2022 Γνωμοδότηση του Β΄ Τμήματος του ΝΣΚ σχετικά με την υποχρέωση υλοποίησης τεσσάρων (4) ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, όπως έγινε αποδεκτή στις 22.09.2023 από την Υπουργό Τουρισμού.

Κατόπιν τούτων, η Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Έλενα Ράπτη, υπέγραψε την απόφαση υλοποίησης του πρώτου από τα τέσσερα ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, με τη συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα απευθύνεται στους αποφοίτους των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής, που επιθυμούν να λάβουν την άδεια του ξεναγού στην Ελλάδα σύμφωνα με το ν. 710/1977. Οι θέσεις του προγράμματος ορίζονται έως πενήντα (50).

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με μοριοδότηση των προσόντων τους, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο βάσει των κριτηρίων του πίνακα της προκήρυξης της Υπουργικής Απόφασης που επισυνάπτεται.

Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας. Η άριστη γνώση αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποδεικνύεται επίσης και με τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ο υποψήφιος έχει αποκτήσει στην ημεδαπή.

Η περίοδος υλοποίησης των μαθημάτων ορίζεται από 18/12/2023 έως 23/02/2024.

Η Υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Έλενα Ράπτη δήλωσε: “Ξεκινάμε την υλοποίηση του πρώτου ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε συμμόρφωση με την υπ. αριθ. 1342/2022 απόφαση του Σ.τ.Ε. και την υπ. αριθμ. 126/2022 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.

Ως Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την εφαρμογή της αποφάσεως, υπογραμμίζω την ευκαιρία και τη δυνατότητα που δίνεται σε απόφοιτους Τμημάτων Ιστορικού – Αρχαιολογικού των ΑΕΙ, να προσφέρουν ουσιαστικά μέσω του επαγγέλματος του ξεναγού στη συνολική εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, στην αναβάθμιση και την ισχυροποίηση του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024