Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες του ΕΟΤ για να γίνει η Αττική προορισμός `city-break` και συνεδριακός

Χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες του ΕΟΤ για να γίνει η Αττική προορισμός `city-break` και συνεδριακός

Το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – ΕΞΑ, στα πλαίσια των παρεμβάσεων της Ένωσης προς τους τουριστικούς φορείς της περιοχής, συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – […]

Το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – ΕΞΑ, στα πλαίσια των παρεμβάσεων της Ένωσης προς τους τουριστικούς φορείς της περιοχής<...>, συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ, όπου συζήτησαν τρέχοντα θέματα, που αφορούν στο μετα-ολυμπιακό μέλλον της ξενοδοχίας και του τουρισμού της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση ήταν τα παρακάτω:

  1. Ανάπτυξη τουρισμού “city-breaks, week ends” προς την Αττική. Για την ανάπτυξη της εν λόγω μορφής τουρισμού προτάθηκαν οι εξής ενέργειες:
    • Επαναπροσδιορισμός λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. (ωράρια, τιμές εισόδου, προνομιακό πολλαπλό εισιτήριο, κ.λπ.)
    • Επανεξέταση της δυνατότητας λειτουργίας κάποιων εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές.
    • Ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρία συμβούλων – manager – του εξωτερικού, της προώθησης της Αθήνας / Αττικής ως τουριστικού προορισμού.
    • Διερεύνηση της δυνατότητας καθιέρωσης μειωμένου φόρου χρήσης του αεροδρομίου και σπατόσημου για πελάτες του Σαββατοκύριακου καθώς και υιοθέτηση δρομολογίων σε ώρες που να εξυπηρετούν τους επισκέπτες για week ends breaks.
  2. Λειτουργία του ACVB
    • Συμμετοχή του ΕΟΤ ως θεσμικού εταίρου, ώστε να αποκτήσει οντότητα φορέως.
    • Οικονομική ενίσχυση κατά το πρότυπο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
    • Συνέργιες για την τόνωση της Συνεδριακής Αγοράς ως Αθήνας / Αττικής.
  3. Σχεδιασμός και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΕΞΑ ευελπιστεί πλέον “στην άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της ηγεσίας του ΕΟΤ για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων προς γενικότερο όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024