Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκβιαστική και άνευ αντικειμένου η απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εκβιαστική και άνευ αντικειμένου η απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα, 4 Αυγούστου 2004, απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων των ξενοδοχείων της Αθήνας, η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ), μέσω του εκπροσώπου της δήλωσε ότι “βρισκόμαστε δέκα μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, του κορυφαίου γεγονότος που έχει οργανώσει ποτέ η Ελλάδα…

Με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα, 4 Αυγούστου 2004, απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων των ξενοδοχείων της Αθήνας, η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής<...> (ΕΞΑ), μέσω του εκπροσώπου της δήλωσε ότι “βρισκόμαστε δέκα μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, του κορυφαίου γεγονότος που έχει οργανώσει ποτέ η Ελλάδα. Για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος αυτού, οι ξενοδόχοι της Αττικής έχουν συμβάλει τα μέγιστα, αφενός προσχωρώντας από το 2000 στην Ολυμπιακή ξενοδοχειακή συμφωνία και αφετέρου επενδύοντας τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις και επεκτάσεις των μονάδων τους”. Ακόμα, σημειώνει ότι “το 97% των επενδύσεων αυτών αποτελούν ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς καμία κρατική επιδότηση, από τα οποία δημιουργήθηκαν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας”.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι “στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας Πανελλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εξεδόθη στις 30 Ιουνίου 2004, διαιτητική απόφαση η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων για το 2004 (σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές της ΓΣΕΕ), αλλά και την παροχή Ολυμπιακού Επιδόματος, του μοναδικού που δόθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Και όλα αυτά σε μία περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση της Αττικής συνέχισε την πτωτική της πορεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σε συνέχεια αυτών, το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αττικής, εξήγγειλε και πραγματοποίησε αλλεπάλληλες απεργίες με αιτήματα τα οποία ήδη είχαν απαντηθεί και ικανοποιηθεί από τη διαιτητική απόφαση”.

Καταληκτικά, η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής δήλωσε ότι “αδυνατεί να παρακολουθήσει τις ανωτέρω μεθοδεύσεις αλλά και το σκεπτικό που τις υποκινεί, στέκεται με μεγάλη ευθύνη αλλά και ετοιμότητα απέναντι στο τεράστιο γεγονός της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο εν πολλοίς θα καθορίσει και το μέλλον του τουρισμού της χώρας μας και θεωρεί την αυριανή προγραμματισμένη απεργία άνευ αντικειμένου και εκβιαστική, που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει την αρνητική προς τα έξω δημοσιότητα από τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024