Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Ιταλών φοιτητών στο Ρέθυμνο της Κρήτης

Επίσκεψη Ιταλών φοιτητών στο Ρέθυμνο της Κρήτης

Ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο «Επιστήμης της Γαστρονομίας», που εδρεύει στο Colorno της Ιταλίας, στην περιφέρεια Emilia – Romagna, φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Οι φοιτητέςανήκουν […]

Ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο «Επιστήμης της Γαστρονομίας», που εδρεύει στο Colorno της Ιταλίας, στην περιφέρεια Emilia – Romagna, φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Οι φοιτητές<...>ανήκουν στην ομάδα των «Slow Food» και παρακολουθούν ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να εκπονηθεί μια διεθνής έρευνα και να ιδρυθεί ένα κέντρο κατάρτισης, με σκοπό να ανανεωθούν οι παραδοσιακοί μέθοδοι καλλιέργειας, να προστατευθεί η βιοποικιλότητα και να διατηρηθεί μια οργανική σχέση μεταξύ της γαστρονομίας και της αγροτικής επιστήμης.

Στην ομάδα, που επισκέπτεται το Ρέθυμνο, συμμετέχουν φοιτητές από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κορέα, Ιταλία, Αυστρία και Ισραήλ, οι οποίοι είναι παράλληλα φοιτητές ή πτυχιούχοι διαφόρων σχολών, όπως π.χ. της κοινωνιολογίας, της ανθρωπολογίας, της νομικής, του τουριστικού κλάδου κ.α. Χαρακτηριστική είναι η αφοσίωση της ομάδας, τόσο στην ποιότητα του φαγητού, όσο και στην αναζήτηση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής.

Οι φοιτητές του Ιταλικού Πανεπιστημίου επισκέφτηκαν παραδοσιακούς οικισμούς και παραδοσιακές βιοτεχνίες ιδιωτών, τυροκομεία αλλά και συνεταιρισμούς που παρασκευάζουν γλυκά του κουταλιού, απάκια και άλλα κρητικά εδέσματα. Ενεργή ήταν επίσης η συμμετοχή τους σε δράσεις, όπως η συγκομιδή χόρτων και βοτάνων, καθώς και η παρασκευή αντιπροσωπευτικών συνταγών της κρητικής κουζίνας.

Την περασμένη Δευτέρα είχαν την εμπειρία της γευσιγνωσίας σαρακοστιανών εδεσμάτων με ειδικά επιμελημένο μενού από νηστίσιμα πιάτα των καρπών της Κρητικής Γης. Το δείπνο προσέφερε ο δήμος Ρεθύμνης, με εκπροσώπηση από τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού στο πιστοποιημένο εστιατόριο «Αυλή».

Εκείνο που έχει τη μέγιστη σημασία, πέραν της εμπειρίας που θα αποκτήσουν οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, είναι η προβολή, που θα κάνουν για το Νομό στις πατρίδες τους και κυρίως η συνεργασία, που μόλις ξεκίνησε το Ρέθυμνο με το πρότυπο Πανεπιστήμιο της Ιταλίας σε επίπεδο τόσο τουριστικό, όσο και πολιτιστικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024