Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕρώτηση Δημητρακόπουλου για τις δραστηριότητες της Ryanair
Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Ερώτηση Δημητρακόπουλου για τις δραστηριότητες της Ryanair

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί η πολιτική της αεροπορικής εταιρίας Ryanair μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλλε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος. Όπως είναι γνωστό η εταιρία Ryanair έχει πρόσφατα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατηγορώντας την ότι με τους χειρισμούς της μεροληπτεί υπέρ 4 μεγάλων αεροπορικών εταιριών…

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί η πολιτική της αεροπορικής εταιρίας Ryanair μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλλε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος. Όπως είναι γνωστό η εταιρία Ryanair έχει πρόσφατα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατηγορώντας την ότι με τους χειρισμούς της μεροληπτεί υπέρ 4 μεγάλων αεροπορικών εταιριών ήτοι Lufthansa, Air France, Alitalia, και Ολυμπιακές Αερογραμμές, προσφυγή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δημητρακόπουλος με την ερώτησή του ζητεί να πληροφορηθεί “…σε ποιό βαθμό τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών αφού η εταιρία αυτή χρησιμοποιεί όπως η ίδια αναφέρει σε ανακοινώσεις της τύπου ( π.χ. 8/11/07, 22/11/07 και 28/11/07) περιοχικά και δευτερεύοντα αεροδρόμια (“regional and secondary airports”) για τα επίπεδα ασφαλείας των οποίων διεξάγονται έρευνες και εάν λόγω των δύο ανωτέρω ζητημάτων η εταιρεία είναι σε θέση να πληροί τους όρους ασφαλείας γενικά”.

Καταθέτοντας την ερώτησή του ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε: Η τακτική που επέλεξε η εταιρεία Ryanair για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στον τομέα των αερομεταφορών είναι κατά την άποψή μου λανθασμένη και επικίνδυνη. Η ανταγωνιστικότητα και η φιλοδοξία για επιχειρηματική πρόοδο και υπεροχή επιτυγχάνονται με βελτίωση των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών και όχι με προσφυγές στα δικαστήρια ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι προσφυγές αυτές στρέφονται στην ουσία κατά εταιριών που ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα είναι καταξιωμένες στον χώρο των αερομεταφορών, διαθέτουν τεράστια εμπειρία, έχουν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, έχουν στηρίξει την Ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ανανεώνοντας το στόλο τους με ευρωπαϊκά κυρίως αεροσκάφη και δαπανούν τεράστια ποσά για την ασφάλεια των επιβατών και για τη διαρκή βελτίωση των παρεχομένων στους επιβάτες υπηρεσιών. Με αυτό ως δεδομένο θεωρώ ότι πρέπει να εξετάσουμε σε βάθος την πολιτική της Ryanair για να δούμε ποιός κάνει τι στον ευαίσθητο τομέα των αερομεταφορών”.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία η ερώτηση του κ. Δημητρακόπουλου θα συζητηθεί στο Στρασβούργο στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024