Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΞΑ: Μεγάλη η πτώση πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αθήνας το Νοέμβριο του 2004

ΕΞΑ: Μεγάλη η πτώση πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αθήνας το Νοέμβριο του 2004

Η πτώση πληροτήτων, που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Αθήνας το μήνα Νοέμβριο του 2004, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003, ξεπερνά σε κάποιες κατηγορίες και το 25%, σύμφωνα με τα στοιχεία, που αποκάλυψε σε ανακοίνωση της, η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής – ΕΞΑ…

Η πτώση πληροτήτων, που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Αθήνας το μήνα Νοέμβριο του 2004, σε σχέση με τον αντίστοιχο<...> μήνα του 2003, ξεπερνά σε κάποιες κατηγορίες και το 25%, σύμφωνα με τα στοιχεία, που αποκάλυψε σε ανακοίνωση της, η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής – ΕΞΑ.

“Η επί σειρά ετών έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού επισημαίνει η Ένωση στην ανακοίνωση της ότι “αντικατοπτρίζεται στις επιδόσεις και τα αποτελέσματα των ξενοδοχείων κατά την μεταολυμπιακή περίοδο, ενώ ανάλογη μεταβολή (πτώση) σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει παρουσιασθεί στη Κωνσταντινούπολη και την Μαδρίτη, μετά από τις γνωστές τρομοκρατικές επιθέσεις”.

“Στην περίπτωση μας, της Αττικής”, επισημαίνεται ότι “η πτώση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οποιουδήποτε προγράμματος για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της Ολυμπιάδας της Αθήνας κατά την μεταολυμπιακή περίοδο”.

Επίσης, η ΕΞΑ τονίζει ότι “σε όλες τις πόλεις, που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν, είχαν εκπονηθεί, ήδη από τις αρχές της προολυμπιακής περιόδου, προγράμματα που αφορούσαν και στόχευαν στην μεγιστοποίηση των ωφελειών, που θα προέκυπταν από την διοργάνωση. Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Αττική καθίσταται επιτακτική. Η Τουριστική ηγεσία οφείλει να καταλάβει και να προχωρήσει στην διαφοροποίηση και εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, σε σχέση με αυτό της υπόλοιπης Ελλάδος, όσον αφορά τόσο την προβολή όσο και την οργάνωση του”.

Σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού, η ΕΞΑ αναφέρει ότι το θέμα του συνεδριακού της Αθήνας είναι πλέον ώριμο, καθώς ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους φορείς, επιλέχθηκε η πλέον πρόσφορη για τον σκοπό Ολυμπιακή εγκατάσταση και πλέον εναπόκειται στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην εξαγγελία της, όπως και στους όρους εκμετάλλευσης, χρηματοδότησης και λειτουργίας του συνεδριακού κέντρου της Αττικής”.

Όσον αφορά στην οργάνωση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, η ΕΞΑ θεωρεί ότι “είναι απαραίτητη η συνδρομή του Ε.Ο.Τ. και του υπουργείου Τουριστικής ανάπτυξης για την ανάληψη των πρωτοβουλιών, που θα εξασφαλίσουν τον συντονισμό της τουριστικής λειτουργίας της πόλης σε επίπεδο αστυνόμευσης, λειτουργίας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, κ.λ.π.”.

Τέλος, οι ξενοδόχοι και γενικά οι τουριστικοί φορείς της Αττικής, όπως αναφέρουν “έπραξαν το καθήκον τους, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν σε επίπεδο υποδομών ξενοδοχείων, λεωφορείων και υπηρεσιών”. Εναπόκειται πλέον στην πολιτεία με τις ενέργειες της να στηρίξει και να αναβαθμίσει περαιτέρω το προϊόν τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, από την επεξεργασία των μηνιαίων δελτίων κινήσεων ξενοδοχείων της ΕΞΑ, προέκυψαν τα ακόλουθα στοιχεία πληροτήτων για τον μήνα Νοέμβριο:

  • Κατηγορία Π: 45,44% το 2003, 39,42% το 2004
  • Κατηγορία Α: 55,03% το 2003, 39,02% το 2004
  • Κατηγορία Β: 45,35% το 2003, 35,89% το 2004
  • Κατηγορία Γ: 40,99% το 2003, 30,42% το 2004
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024