Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιώργος Δούκας: Απαρατήρητη η παρουσία της Ελλάδας στην World Travel Market

Γιώργος Δούκας: Απαρατήρητη η παρουσία της Ελλάδας στην World Travel Market

Η παρουσία της Ελλάδας στην τουριστική έκθεση World Travel Market της Μεγάλης Βρετανίας, της μεγαλύτερης αγοράς μας, δεν ήταν καθόλου δυναμική, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας κ. […]

Η παρουσία της Ελλάδας στην τουριστική έκθεση World Travel Market της Μεγάλης Βρετανίας, της μεγαλύτερης αγοράς μας, δεν ήταν καθόλου δυναμική, σύμφωνα<...> με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας κ. Γιώργο Δούκα.

Ο κ. Δούκας τόνισε στο TravelDailyNews, πως “πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον φθηνός τουριστικός προορισμός, και για την προώθηση του απαιτείται η κατάλληλη πολιτική. Δυστυχώς, η πολιτική μας σε επίπεδο τουριστικής διαφήμισης και προβολής είναι αποσπασματική και αναποτελεσματική εάν όχι ανύπαρκτη. Για παράδειγμα στην WTM, στην έκθεση που απευθύνεται στην μεγαλύτερη αγορά μας, παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύτηκε ο τουρισμός μας σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο δεν έγινε ούτε μια συνέντευξη τύπου, δεν δημιουργήσαμε ούτε ένα δημοσίευμα για την χώρα. Αντίθετα εμείς ως Ιόνια νησιά μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την συνέντευξη τύπου και τα δημοσιεύματα που προκαλέσαμε.”

Συνεχίζοντας ο κ. Δούκας μας είπε ότι “από τις συναντήσεις μας με τον Alan Flook το πρόεδρο ης IFTO και άλλους Tour Operator συμπεράναμε ότι η Βρετανική αγορά παρουσιάζει προς το παρόν σημάδια ανάκαμψης που για το σύνολο των προορισμών σε ότι αφορά τις κρατήσεις φθάνει στο 15% (σε σχέση όμως με πέρυσι οπότε τα αντίστοιχα μεγέθη παρουσίασαν σαφή μείωση) και για την χώρα μας στο 3%. Ιδιαίτερα θετικά αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα για τις χώρες έκτος Ευρώ όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος κ.λπ.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024