Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Λακωνία παίρνει το Μετρό για Σύνταγμα
Γιορτή λακωνικών προϊόντων

Η Λακωνία παίρνει το Μετρό για Σύνταγμα

“Η Λακωνία παίρνει το Μετρό για Σύνταγμα” και διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, στις 10-13 Μαρτίου, τη γιορτή λακωνικών προϊόντων, που φέτος […]

“Η Λακωνία παίρνει το Μετρό για Σύνταγμα” και διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην<...> αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, στις 10-13 Μαρτίου, τη γιορτή λακωνικών προϊόντων, που φέτος είναι αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη “Με σεβασμό στο περιβάλλον”.

Στην ξεχωριστή γιορτή γνωριμίας με τα λακωνικά προϊόντα που φιλοξενείται στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, οι χιλιάδες επιβάτες του Μετρό αλλά και οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των Λακωνικών προϊόντων και τις ομορφιές της Λακωνίας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ιδιώτες αλλά και συνεταιρισμοί, εκθέτουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την ποιοτική παργωγή, τυποποίηση και μεταποίηση αλλά και τη βιοποικιλότητα που καθιστά τα προϊόντα της περιοχής μοναδικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής λακωνικών προϊόντων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα ξεχωριστά αγαθά της λακωνικής γης όπως το λάδι και το κρασί αλλά και εδέσματα παρασκευασμένα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Θα γίνει επίσης κλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας.

Το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό προς το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον και κυρίως προς το οικοσύστημα, θα αναπτύξουν προσκεκλημένοι ομιλητές.

Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και του φορέα “Σελλασία: Γιορτή Ελιάς και Λαδιού Δήμου Οινούντος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Λακωνία παίρνει το μετρό για …Σύνταγμα

Η Λακωνία παίρνει το Μετρό για Σύνταγμα

Mια ξεχωριστή γιορτή γνωριμίας με τα λακωνικά προϊόντα στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό στο Σύνταγμα, διοργανώνει το τριήμερο 26-27-28 Μαρτίου η Νομαρχία […]

Mια ξεχωριστή γιορτή γνωριμίας με τα λακωνικά προϊόντα στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό στο Σύνταγμα, διοργανώνει το τριήμερο 26-27-28 Μαρτίου η Νομαρχία Λακωνίας. Στην<...>εκδήλωση «Γιορτή των Λακωνικών προϊόντων» στην Αθήνα, οι χιλιάδες επιβάτες του μετρό, αλλά και οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των Λακωνικών προϊόντων και τις ομορφιές της περιοχής.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα παρουσιαστούν όλες οι όψεις της Λακωνίας από ιδιώτες αλλά και συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους με αιχμή του δόρατος την αγροτική παραγωγή. Παράλληλα θα δοθεί η έμφαση που τους αξίζει στις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και στην τουριστική υποδομή της Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί επίσης μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων, όπως η διοργάνωση βραδιάς λακωνικής κουζίνας σε κεντρικό εστιατόριο στην Αθήνα, στην οποία οι φίλοι της Λακωνίας θα κληθούν να δοκιμάσουν γεύσεις και κρασιά της περιοχής. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας και άλλα.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Λακωνίας από τους συντάκτες Πανεπιστημιακούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γεοπωνοδασολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία εξωστρέφειας της Λακωνίας προς το ευρύτερο, αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό η οποία οργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας. Συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και το εργοστάσιο ΛΑΚΩΝΙΑ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024