Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Θεσσαλονίκη θα ‘βλέπει’ μέχρι το Δούναβη με το νέο ραντάρ

Η Θεσσαλονίκη θα ‘βλέπει’ μέχρι το Δούναβη με το νέο ραντάρ

Από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργεί πλήρως το ολοκαίνουριο ραντάρ προσέγγισης που έχει στηθεί στη θέση Αντλιοστάσιο στην Περαία Θεσσαλονίκης. Με το νέο ραντάρ τα τερματικά στον πύργο ελέγχου του […]

Από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργεί πλήρως το ολοκαίνουριο ραντάρ προσέγγισης που έχει στηθεί<...> στη θέση Αντλιοστάσιο στην Περαία Θεσσαλονίκης. Με το νέο ραντάρ τα τερματικά στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου 'Μακεδονία' θα λαμβάνουν στοιχεία για τις κινήσεις όλων των αεροπλάνων μέχρι την περιοχή του Δούναβη.
Εκτιμάται ότι μέχρι τον Απρίλιο οι 28 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη χρήση του ραντάρ, το οποίο θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία μετά το τέλος όλων των προγραμματισμένων ελέγχων.
Βέβαια, από τις 2 Νοεμβρίου του 1999 έχει αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία του χωρίς ωστόσο να παρέχεται η ευχέρεια στους ελεγκτές να έρθουν σε συνεννόηση με τους πιλότους των αεροσκαφών και να πάρουν όλα τα στοιχεία για τις πτήσεις, αφού δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν επιχειρησιακά.
Η ζωτική του σημασία και η πολυπλοκότητά του απαιτούν να γίνουν πολλοί και εξονυχιστικοί έλεγχοι ώστε να εξαλειφτούν τα περιθώρια λάθους.
Η λειτουργία του νέου ραντάρ , που αγοράστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 'Πάτροκλος' μαζί με τα ραντάρ των αεροδρομίων Ηρακλείου, Ρόδου και Κέρκυρας, θα λύσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων και θα παράσχει τη δυνατότητα για ασφαλή και ταχύτατη εξυπηρέτηση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024