Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜήνυμα αισιοδοξίας από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Μήνυμα αισιοδοξίας από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Μήνυμα αισιοδοξίας για την τουριστική προοπτική του νομού έστειλαν οι ξενοδόχοι στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, την Πέμπτη 27/9/2001 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας […]

Μήνυμα αισιοδοξίας για την τουριστική προοπτική του νομού έστειλαν οι ξενοδόχοι στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησία<.>ς<...>, την Πέμπτη 27/9/2001 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Η φετινή εκδήλωση, που είχε ως θέμα "Τουρισμός, μέσο για Ειρήνη και Διάλογο ανάμεσα στους πολιτισμούς", πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου με επίσημο προσκεκλημένο τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κο Νίκο Σκουλά.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς από τους κ.κ. Στάμο, Ιωάννου, Ελευθερίου, Γαλιατσάτο και Θεοδώρου, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης, ενώ για τον τουρισμό στην Ελλάδα και τις προοπτικές της Μαγνησίας μίλησε ο πρώην Γ.Γ. του ΕΟΤ κος Νίκος Σκουλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και στη συνεργασία που είχε με τη διοίκησή της κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΕΟΤ. Επίσης ο κος Σκουλάς αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον τουρισμό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ.

Στην ομιλία του κ. Κώστας Λεβέντης, τόνισε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό στη Μαγνησία θεωρούν ότι παρά τις άσχημες συγκυρίες "έχει μπει το νερό στο αυλάκι" και είναι αισιόδοξοι για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Συνεχίζοντας ο κος Λεβέντης, ανέφερε ότι "το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση μας βομβαρδίζουν τελευταία με τα προγράμματα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, του εκσυγχρονισμού των μικρών επιχειρήσεων με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Εμείς στο Πήλιο το 'χουμε κάνει πράξη γιατί και παίρνουμε αλλά και στέλνουμε μηνύματα. Αύξηση διανυκτερεύσεων, αύξηση θέσεων εργασίας, 12 μήνες τουρισμό, αναβάθμιση και ποιοτικές υπηρεσίες είναι οι προτεραιότητες που οι αυξανόμενοι πια τουριστικοί προορισμοί στο Πήλιο και οι συνειδητοί και υπεύθυνοι επαγγελματίες κάνουν πράξη".

Αναφερόμενος στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα ο κος Λεβέντης είπε: "Ελπίζω και εύχομαι ότι η τελευταία εξωγενής αρνητική συγκυρία να ήταν η φετινή. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας εξαιρετικής κατάστασης και η εμπειρία, μας βοηθά μόνο στη μερική ανάλυση των συνεπειών αυτών των τραγικών γεγονότων. Το μέγεθος της τουριστικής κρίσης θα εξαρτηθεί από τη φύση των ενδεχόμενων αμερικανικών αντιποίνων, παρότι η επίπτωση είναι ήδη καταστροφική στον τομέα των αερομεταφορών, με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για κατάργηση θέσεων εργασίας, με την ανησυχία των αεροπορικών εταιριών για τις πολύ υψηλές συνδρομές στις ασφαλιστικές τους εταιρίες και με πολλές ακυρώσεις τουριστικών και επαγγελματικών ταξιδιών κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλοι όμως εμείς που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε τον τουρισμό γιατί τον βιώσαμε στο μεγάλωμα μας, είμαστε πεπεισμένοι, ότι με την καλή θέληση όλων και λόγω της αίσθησης του κοινού στόχου ο οποίος έχει σχηματίσει ένα δεσμό ανάμεσα στους οικονομικούς φορείς, σύντομα ο Τουρισμός θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναζωπύρωση της ειρήνης στην περιοχή.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαραίτητες προϋποθέσεις είναι: Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα πρέπει να εφαρμοσθεί, στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του ρόλου του τουρισμού ως κυρίαρχου, δηλαδή να βεβαιώσει ότι ο τουρισμός περιθάλπει την αναγνώριση των πολιτισμικών ταυτοτήτων και την έκφραση κι ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών, ανάμεσα στους λαούς του κόσμου.

Η προώθηση συνεργασιών ανάμεσα στους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς της τουριστικής ανάπτυξης για το καλό της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας στο όνομα της οικονομικής προόδου, ενώ ταυτόχρονα βεβαιώνει ότι αυτή η κληρονομιά διαφυλάττει και διατηρείται για τις επόμενες γενιές.

Εμείς εδώ οι τουριστικοί φορείς της Μαγνησίας πάντοτε μέσα από μια δυναμική αλλά και ειλικρινή συνεργασία με την πολιτεία και τους εκπρόσωπους της, αλλά και την διοίκηση όπως αυτή εκφράζεται, πάντοτε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας γιορτάζουμε κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι του τουρισμού στη Μαγνησία καλούμε όλους τους συνεργάτες μας, τους συναδέλφους μας, τους φίλους μας, και τους πολυπληθείς πελάτες μας σε μία συστράτευση ώστε να βεβαιωθούμε ότι ο τουρισμός αναπτύσσεται με ένα υπεύθυνο, ηθικό κι ανθεκτικό τρόπο.

Καλούμε όλους για να αποδείξουμε ότι μέσα από τις συνεχόμενες αναβαθμισμένες υπηρεσίες μας πρέπει να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα ήθη και έθιμα, την ιδιαιτερότητα που ο Θεός προίκισε την περιοχή μας, προκειμένου ο Τουρισμός στην Μαγνησία να γίνει: Μέσο για ειρήνη και διάλογο ανάμεσα στους πολιτισμούς όλου του κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή μέσα από το προηγούμενο χτύπημα, την Γιουγκοσλαβική κρίση, και με την δυναμική που σιγοβράζει μέσα της, κατάφερε με επίμονη και σκληρή δουλεία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να αξιοποίηση και όχι μόνο, τα νέα δεδομένα που η ίδια η τουριστική πρακτική διαμορφώνει και απαιτεί.

Και πάντοτε, στους δύσκολους καιρούς ο καπετάνιος φαίνεται. Θέλω απόψε να μεταφέρω ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που προέκυψε μετά από την σκληρή δουλειά που η Ένωση έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σε θέματα προβολής αλλά και σε θέματα διαμόρφωσης τουριστικής πολιτικής είτε σαν Δ.Σ είτε σαν μεμονωμένοι ξενοδόχοι επιχειρηματίες.

Διαμόρφωση ενός ποικιλόμορφου τουριστικού προϊόντος με αποδέκτες πολλές αγορές είτε αυτές βρίσκονται στο εξωτερικό είτε στην χώρα μας.

Αυτή η διατήρηση της ποικιλομορφία μας είναι σήμερα αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε.
Τέλος, όλοι εμείς που συνθέτουμε την ιδιωτική τουριστική υποδομή καταφέραμε τα τελευταία έξι περίπου χρόνια να προσανατολιστούμε σε κοινές προσπάθειες αλλά και σε μεμονωμένες ενέργειες που εξασφαλίζουν τουριστική προοπτική σ' αυτόν τον τόπο. Κάτι βέβαια που σε εθνικό επίπεδο δεν γίνεται, το κάναμε εμείς στην Μαγνησία. Ο δρόμος βέβαια δύσκολος και η προσπάθεια μεγάλη, ενώ οι σειρήνες αποπροσανατολισμού πολλές…

Σ' αυτή την πορεία των τελευταίων χρόνων, λοιπόν η Ένωση με τα μέλη της έχει επενδύσει στο δικό της χρηματιστήριο αξιών, με αποτέλεσμα η ιδιωτική πρωτοβουλία, με δραστηριότητα, με διάθεση συνεργασίας για στήριξη στη χάραξη της τουριστικής προβολής στον τουρισμό στη Μαγνησία να έχει όνομα Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο βοηθός Νομάρχης κος Γιάννης Στάμος, οι Δήμαρχοι Μουρεσίου, Μηλεών κι Αργαλαστής κ.κ. Ιωάννουμ Αρέθας και Γαϊτανάς, ο διευθυντής του Ε.Ο.Τ. Θεσσαλίας κος Ελευθερίου, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κος Χρήστου, ο πρόεδρος της ΟΚΕ κος Θεοδώρου, ο νομαρχιακός σύμβουλος κος Κοκκίνης, εκπρόσωπος της Τουριστικής Αστυνομίας, πλήθος ξενοδόχων από τη χερσαία Μαγνησία και άλλοι. Στο τέλος της εκδήλωσης η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κο Σκουλά για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Τουρισμό. Την τιμητική πλακέτα στον κο Σκουλά απένειμε ο παλαιότερος ξενοδόχος της περιοχής, κος Παναγιώτης Μήτσιου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024