Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε αναμονή της έγκρισης από την Ε.Ε της κρατικής οικονομικής βοήθειας οι αεροπορικές εταιρίες

Σε αναμονή της έγκρισης από την Ε.Ε της κρατικής οικονομικής βοήθειας οι αεροπορικές εταιρίες

Επιστολή-έκκληση ετοιμάζουν οι διοικήσεις των 29 αεροπορικών εταιριών των κρατών μελών της ΕΕ προς την Επίτροπο Μεταφορών, Λογιόλα Ντε Παλάθιο, να επιτρέψει την κρατική βοήθεια στις αεροπορικές εταιρίες. Σύμφωνα με […]

Επιστολή-έκκληση ετοιμάζουν οι διοικήσεις των 29 αεροπορικών εταιριών των κρατών μελών της ΕΕ προς την Επίτροπο Μεταφορών<...>, Λογιόλα Ντε Παλάθιο, να επιτρέψει την κρατική βοήθεια στις αεροπορικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Βερελή, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιτραπεί η κρατική οικονομική ενίσχυση όλων των ελληνικών αερομεταφορέων, καθώς δεν τίθεται θέμα επιλεκτικότητας ανάμεσα σε διάφορες εταιρίες.

Από τη μεριά της η Ευρωπαϊκή Ένωση, έντονα προβληματισμένη από το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν μπει πολλές αεροπορικές εταιρίες μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου, φαίνεται διαλλακτική και επανεξετάζει τη θέση της για τις κρατικές επιχορηγήσεις στις αεροπορικές εταιρίες.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Bερελή έχει δώσει ήδη κρατική ενίσχυση σε όλες τις ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες εκδήλωσαν αδυναμία να αναλαμβάνουν πλήρως τους κινδύνους.

Σύμφωνα με την κοινοτική επίτροπο, Άννα Διαμαντοπούλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει εντολή για τη διεξαγωγή μελέτης σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης σε τρεις κυρίως τομείς: τις αερομεταφορές, τον τουρισμό και τις ασφάλειες καθώς και όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους τομείς αυτούς. Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος με τους εργοδότες και εργαζόμενους των τριών αυτών κλάδων.

Περικοπές ετοιμάζει η Ολυμπιακή Αεροπορία

Περικοπές καθημερινών δαπανών αλλά και δρομολογίων ενόψει του χειμερινού προγράμματος ετοιμάζει η Ολυμπιακή Αεροπορία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της OA κ. Καλόφωνος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα 'Ημερησία', παραδέχθηκε ότι η εταιρία εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας αν και, όπως αναφέρει, ο Σεπτέμβριος έφερε αυξημένα έσοδα. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του προηγούμενου μήνα έφτασαν τα 32 δισ. δρχ.

Σύμφωνα με τον κ. Kαλόφωνο η εταιρία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται ένα πρόγραμμα οικονομιών προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες της εταιρίας. Οι περικοπές αφορούν την κατανάλωση καυσίμων, τα ρεπό των εργαζομένων, τα ασφάλιστρα ενώ πολλά αναμένονται από την αξιοποίηση της περιουσίας της εταιρίας.

Άμεσος στόχος είναι η εκποίηση μόνο των παλιών αεροσκαφών που έχει στην κατοχή της η Ολυμπιακή Αεροπορία. Τα ακίνητα που έχει στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας (όπως το κτίριο στο Λονδίνο, το κτίριο Πληροφορικής στο Ηράκλειο κ.λπ.), που η αξία τους φτάνει τα 14-15 δισ. δρχ. δεν εξετάζεται προς το παρόν να αξιοποιηθούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024