Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝα παραμείνει ανεξάρτητο το ΤΑΝΤΠΥ απαιτούν οι ασφαλισμένοι

Να παραμείνει ανεξάρτητο το ΤΑΝΤΠΥ απαιτούν οι ασφαλισμένοι

Με τη μαζική αποχή των ασφαλισμένων και την απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου ή κάποιου στελέχους του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γεγονός που επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών […]

Με τη μαζική αποχή των ασφαλισμένων και την απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου ή κάποιου στελέχους του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γεγονός που<...> επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA<.>) κ. Γιάννη Ευαγγέλου, πραγματοποιήθηκε χθες ημερίδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για το ασφαλιστικό του κλάδου.

Στην ημερίδα, η οποία αποτελεί συνέχεια των διαφόρων εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο HATTA για την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, τονίστηκε η απαίτηση όλων το ΤΑΝΤΠΥ (Ταμείο Ασφάλισης Ναυτικών Τουριστικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων) να παραμείνει ανεξάρτητο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΝΤΠΥ κ. Μαυρογένης είπε ότι το ταμείο που είναι κάθετης ασφάλισης και αποτελεί ιδιόμορφη περίπτωση στο ασφαλιστικό σύστημα, έχει δημιουργήσει την εικόνα ενός πρότυπου οργανισμού, που πρέπει να διατηρήσει αυτόνομη πορεία. Ο κ. Μαυρογένης, αφού αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα παραγωγική πορεία του ταμείου, τόνισε ότι ήδη έχει υποβληθεί ο φάκελος του ΤΑΝΤΠΥ στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση θα διεκδικήσει να παραμείνει ανεξάρτητο.

Από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση μίλησαν και εξέφρασαν την θέση τους ο κ. Γ. Θεολογίτης πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων, ο κ. Σ. Γκίνης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών και ο κ. Θ. Βασιλόπουλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

Επίσης παραβρέβηκαν και εξέφρασαν τη θέση των κομμάτων τους ο κ. Άκης Γεροντόπουλος γραμματέας του τομέα υγείας και πρόνοιας της Ν,Δ., ο κ. Σ. Σιώκος μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού και ο κ. Δ. Σούκης, υπεύθυνος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης του ΔΗΚΚΙ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024