Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο λιμένα για τα κρουαζιερόπλοια στο Δέλτα Φαλήρου προτείνουν οι εφοπλιστές κρουαζιέρας
Συνάντηση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων με τον γενικό γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής

Νέο λιμένα για τα κρουαζιερόπλοια στο Δέλτα Φαλήρου προτείνουν οι εφοπλιστές κρουαζιέρας

Την κατασκευή νέου λιμανιού που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα κρουαζιερόπλοια ζήτησε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας από το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Κ. Μουτζούρη.

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη. Η ένωση ενημέρωσε τον κ. Μουτζούρη κατ’αρχάς για τους σκοπούς και τις δράσεις της και την εκπροσώπηση που έχει από τον ευρύτερο χώρο της κρουαζιέρας. Στην συνέχεια έθεσε υπ’όψιν του τα θέματα- προβλήματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων στους λιμένες της χώρας όπως την ανάγκη εκτελέσεως έργων υποδομής σε λιμένες κυρίως της περιφέρειας.

Όσον αφορά στον λιμένα Πειραιά, έγινε εκτεταμένη συζήτηση και προτάθησαν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης κατασκευής νέου λιμένα στο Δέλτα του Φαλήρου. Επί του θέματος αυτού συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και χρήστες του λιμένος και να γίνει άμεσα ευρεία σύσκεψη, ούτως ώστε να γίνουν οι σωστές προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ακόμη, η ένωση συζήτησε με τον κ. Μουτζούρη για:

  • Την πλήρη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας για το Maritime Security, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου XI της SOLAS.
  • Τις ιδιαιτερότητες λιμένων της περιφέρειας οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση από πλευράς προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων, όπως για παράδειγμα την Σαντορίνη και το σοβαρό θέμα της κατασκευής δεύτερου σύγχρονου και με μεγάλη μεταφορική ικανότητα τελεφερίκ.- Τις αναγκαίες ευκολίες όσον αφορά την άνετη και ασφαλή εξυπηρέτηση των τουριστών που αποεπιβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια.

Ακόμη, ζητήθηκε η προσωπική παρέμβαση του γενικούς γραμματέος στην επίλυση προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένους λιμένας σχετικά με την παράδοση πετρελαιοειδών καταλοίπων από τα κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με μελέτες εκτελέσεως έργων στους λιμένες και κατέληξε στην πρόταση συγκρότησης επιτροπής στην Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, με συμμετοχή όλων των φορέων που ενδιαφέρονται για τις λιμενικές υποδομές.

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας θα καταγράψει τους τουριστικούς λιμένες ενδιαφέροντος, με διαχωρισμό αυτών που έχουν τη δυνατότητα του homeporting και των άλλων που λειτουργούν ως λιμένες transit.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024