Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο Μουσείο Ακρόπολης: Η Ελλάδα αλλάζει όψη
`Αρης Σπηλιωτόπουλος

Νέο Μουσείο Ακρόπολης: Η Ελλάδα αλλάζει όψη

“Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι μια νέα, φρέσκια, σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση, που γεφυρώνει την πλούσια πολιτισμική μας παράδοση με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και πολιτισμική μας παραγωγή και δείχνει ότι […]

“Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι μια νέα, φρέσκια, σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση, που γεφυρώνει την πλούσια πολιτισμική μας παράδοση με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και πολιτισμική μας παραγωγή και δείχνει ότι η χώρα μας<...>δεν έχει μόνο παρελθόν. Σίγουρα έχει παρόν και με το νέο μουσείο της Ακρόπολης σίγουρα έχει μέλλον” υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης που έλαβε χώρα στο Μουσείο της Περγάμου.

“Το νέο μουσείο της Ακρόπολης αποτυπώνει πάνω από όλα ότι η Ελλάδα, η Αθήνα αλλάζει όψη” τόνισε ο κ. Υπουργός, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση ο τουρισμός είναι πάνω από όλα πολιτισμός. Έτσι λοιπόν, το νέο μουσείο της Ακρόπολης αποτυπώνει την νέα πολιτισμική ματιά που χρειάζεται και ο τουρισμός μας για τα επόμενα χρόνια”.

Την χώρα μας σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στους Έλληνες που μπορούν να επισκέπτονται τα μνημεία στην πραγματική τους διάσταση, πρέπει να την ταξιδεύουμε παντού. Πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να φιλοτεχνούμε και να προωθούμε το προφίλ της νέας σύγχρονης Ελλάδας, της Ελλάδας που αλλάζει όψη. Όχι μόνο αρχιτεκτονικά, όχι μόνο πολιτισμικά, αλλά, πάνω από όλα, αισθητικά. Μιας Ελλάδας η οποία είναι πρόθυμη να δεχτεί πολλούς καινούργιους επισκέπτες. Και, από εκεί και έπειτα, το ποιοτικό άλμα απαιτεί συννένωση προσπαθειών και δυνάμεων. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε”.

Ερωτώμενος μάλιστα από δημοσιογράφο για το εάν συμμερίζεται το σύνθημα «Πάμε Ελλάδα» με την έννοια της αποκλειστικότητας ή θα ήταν ορθότερο να λέγαμε «Πάμε Ελλάδα και πάμε και αλλού» ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε “Πάμε στην χώρα που γέννησε το δυτικό πολιτισμό. `Αρα, πάμε πρώτα Ελλάδα και μετά βλέπουμε”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024