Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες στην Αθήνα
Με σύνθημα Μαζί όλοι Φίλοι

Οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες στην Αθήνα

Οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children’s Games) έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στις 23 Ιουνίου, η πρωτεύουσα ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται περισσότερα από 2.000 παιδιά ηλικίας […]

Οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children’s Games) έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στις 23 Ιουνίου, η πρωτεύουσα ανοίγει τις πύλες της και<...> υποδέχεται περισσότερα από 2.000 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών από 80 πόλεις του κόσμου. Οι Αγώνες, που διοργανώνονται από το Δήμο Αθηναίων, την Εταιρεία Τουριστικής Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ) και τον Οργανισμό Νεολαίας και Aθλησης (ΟΝΑ), περιλαμβάνουν επτά Ολυμπιακά Αθλήματα: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβο, Ενόργανη Γυμναστική, Τένις, Κολύμβηση. Τα αθλήματα θα διεξαχθούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Με κεντρικό μήνυμα “Μαζί, όλοι φίλοι”, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες αποσκοπούν μέσα από τον αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη να προβάλλουν παράλληλα σημαντικά μηνύματα και αξίες, όπως η φιλία, η αλληλεγγύη των λαών και η εξάλειψη των διακρίσεων.

Με αφορμή το κορυφαίο αυτό διεθνές αθλητικό γεγονός, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει και μια σειρά κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, προκειμένου οι αθλητές και οι επισκέπτες της Αθήνας να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης.

Οι μικροί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο της Ακρόπολης, ενώ κατά τη διάρκεια των Αγώνων το Ζάππειο θα μετατραπεί σε χώρο παιχνιδιού, κεφιού και ενημέρωσης, με τη διεξαγωγή ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων, τόσο για τους συμμετέχοντες στους Αγώνες όσο και για τους μικρούς Αθηναίους πολίτες. Παράλληλα, στις 23 Ιουνίου στο χώρο του Ζαππείου θα παρευρεθούν οι διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστες Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρεντζιάς και Δημήτρης Παπανικολάου, που θα συνομιλήσουν με τα παιδιά, θα παίξουν μαζί τους και θα μοιράσουν αυτόγραφα.

Η έναρξη των Αγώνων, που τελούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου με μια φαντασμαγορική τελετή, στον ιστορικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου. Σημαντικοί Έλληνες αθλητές όπως οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, η Σοφία Μπεκατώρου και Πύρρος Δήμας, η πρωταθλήτρια του τένις Λένα Δανιηλίδου, οι μπασκετμπολίστες Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς και πολλοί άλλοι έχουν αναλάβει το ρόλο των πρεσβευτών των Αγώνων, με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και της φιλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024