Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠετραλιά: Ο αθλητισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Ο αθλητισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού

“Για μία ακόμα φορά, αποδείξαμε στη διεθνή κοινότητα την ικανότητά μας να διοργανώνουμε με απόλυτη επιτυχία μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Για μία ακόμη φορά αποδείξαμε ότι κάθε αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη γιορτή, στην οποία συμμετέχουμε όλοι με πάθος” σχολίασε η υπουργός…

“Για μία ακόμα φορά, αποδείξαμε στη διεθνή κοινότητα την ικανότητά μας να διοργανώνουμε με απόλυτη επιτυχία μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Για μία ακόμη φορά αποδείξαμε ότι κάθε αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα<...>είναι μια μεγάλη γιορτή, στην οποία συμμετέχουμε όλοι με πάθος” σχολίασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, για τον τελικό του Champions League, μιλώντας χτες στην τελετή έναρξης του 1ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών.

“Η ίδρυση του πρώτου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία που έρχεται να ενδυναμώσει αυτή την προσπάθεια. Το σπουδαίο αυτό γεγονός, πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, μια περιοχή με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία και συμβολική βαρύτητα τόσο για τον αθλητικό κόσμο όσο και για τη διεθνή κοινότητα γενικότερα. Είμαι βέβαιη, ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν την παραμονή τους, θα αντλήσουν πλούσια διδάγματα και, το βασικότερο, θα μυηθούν στις αξίες της συναδέλφωσης, συμφιλίωσης και ειρήνης μεταξύ των λαών, αξίες που υπηρετεί ο αθλητισμός από τα βάθη των αιώνων” ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η κυβέρνηση στο σύνολό της, πιστεύει στη δύναμη του αθλητισμού και στηρίζει κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία που συμβάλλει στην πρόοδο, την ανάπτυξή του, τη σοβαρή επαγγελματική και υπεύθυνη αντιμετώπιση του. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, τόνισε η κα Πετραλιά ότι η επιρροή του αθλητισμού επεκτείνεται πέρα από τα όρια των αθλημάτων, αφού συνεπαίρνει και εμπνέει όλους τους πολίτες, αλλά και πέρα από τα όρια της χώρας. Ενισχύει τη διεθνή της ακτινοβολία, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη του τουρισμού, μιας από τις ισχυρότερες και σημαντικότερες συνιστώσες της εθνικής μας οικονομίας. Η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει το δυναμικό αθλητικό μας παρόν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024