Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌλο και χαμηλότερες πληρότητες προβλέπονται για τα ξενοδοχεία της Αττικής και της Ελλάδας γενικότερα

Όλο και χαμηλότερες πληρότητες προβλέπονται για τα ξενοδοχεία της Αττικής και της Ελλάδας γενικότερα

Την μείωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αττικής αλλά και της χώρας για το καλοκαίρι και την εμφάνιση όλο και χαμηλότερων πληροτήτων, επισήμανε στην εκπομπή Business & Travel και στον […]

Την μείωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αττικής αλλά και της χώρας για το καλοκαίρι και την εμφάνιση όλο και χαμηλότερων πληροτήτων<...>, επισήμανε στην εκπομπή Business & Travel και στον Χάρη Ντιγριντάκη, ο Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κος Γιάννης Μπραζιτίκος.

Ειδικότερα για την Αττική ο μήνας Ιούνιος κινείται πτωτικά σε σχέση με το 2003 μολονότι φέτος περιλαμβάνεται η διοργάνωση “Ποσειδώνια”.

Αναφερόμενος γενικά στην πορεία του τουρισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, ο κος Μπραζιτίκος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της τετραετίας που διανύουμε έχουν γίνει μεγάλες επενδυτικές προσπάθειες στον κλάδο. Αποτέλεσμα της ανέλιξης της ανοδομής είναι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΞΑ, το υψηλό επίπεδο των ξενοδοχείων τόσο από πλευράς εγκαταστάσεων, όσο και από το επίπεδο του προσωπικού.

Ερωτηθείς για τα μέτρια επίπεδα στα οποία κινούνται οι κρατήσεις στην Αττική, ο κος Μπραζιτίκος υπογράμμισε ότι υπάρχει αδυναμία στην εκμετάλλευση της διαφήμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, κυρίως λόγω των ανολοκλήρωτων έργων υποδομής εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων, τα οποία καθιστούν την Αθήνα στα μάτια των τουριστών ως ένα απέραντο εργοτάξιο. Ο αντιπρόεδρος της ΕΞΑ μιλώντας στο GBC εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα αποτελέσουν χρυσή ευκαιρία να διαφημιστεί η Ελλάδα, εκτιμώντας ότι κατά την μεταολυμπιακή περίοδο θα έχει αναπτυχθεί το θετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Με αφορμή την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού, ο κος Μπραζιτίκος δήλωσε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι κρίνει θετικά την κίνηση αυτή εφόσον θα προσφέρει κάποιο δομικό όφελος και μία παραπάνω ευελιξία στη δημόσια διοίκηση που θα οδηγήσει στη μείωση της γραφειοκρατίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024