Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠραγματικότητα η καθέλκυση της Αργούς

Πραγματικότητα η καθέλκυση της Αργούς

Για την προσεχή Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2006, έχει προγραμματισθεί η καθέλκυση της μυθικής Αργούς του Ιάσωνα, η αναβίωση της οποίαςεπετεύχθη με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου. Η καθέλκυση θα πραγματοποιηθεί στο […]

Για την προσεχή Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2006, έχει προγραμματισθεί η καθέλκυση της μυθικής Αργούς του Ιάσωνα, η αναβίωση της οποίας<...>επετεύχθη με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου. Η καθέλκυση θα πραγματοποιηθεί στο Καρνάγιο, στην περιοχή Πευκάκια, ενώ το γεγονός έχει κληθεί να χαιρετίσει με την παρουσία του και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πεντάκοπο αντίγραφο του μυθικού πλοίου, το οποίο κατασκευάστηκε από τοπικό ναυπηγείο, υπό την επίβλεψη εταιρίας που έχει ναυπηγήσει ανάλογο και στην Κρήτη. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι για την κατασκευή του ελήφθη υπόψη η τεχνογνωσία της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, ενώ βασικό συστατικό του έργου ήταν η ξυλεία του Πηλίου.

Στόχος είναι του χρόνου τέτοια εποχή η «Αργώ» να σαλπάρει για να ακολουθήσει το ταξίδι του Ιάσονα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024