Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι ιαπωνικές JAL και ANA ακυρώνουν/ανακατευθύνουν τις πτήσεις τους προς Ευρώπη
Αεροπορικές εταιρείες

Οι ιαπωνικές JAL και ANA ακυρώνουν/ανακατευθύνουν τις πτήσεις τους προς Ευρώπη

Η ANA και η JAL εκτελούν περίπου 60 πτήσεις την εβδομάδα μέσω του ρωσικού εναέριου χώρου μεταξύ Τόκιο και Λονδίνου, Παρισιού, Φρανκφούρτης και Ελσίνκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Japan Airlines Co Ltd και η ANA Holdings Inc ακύρωσαν όλες τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου και ακύρωσαν ή άλλαξαν πτήσεις σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, επικαλούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ANA άρχισε επίσης να ακυρώνει ορισμένες πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 5 Μαρτίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες, που συνήθως χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις τους στην Ευρώπη, εντάσσονται σε έναν αυξανόμενο αριθμό αερομεταφορέων που ακύρωσαν ή άλλαξαν πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και βόρειας Ασίας λόγω της κρίσης.

“Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση, αλλά λόγω της παρούσας κατάστασης στην Ουκρανία και των διαφορετικών κινδύνων, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε πτήσεις”, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της JAL.

Αεροπορικές εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά έχουν ήδη απαγορευθεί από τον ρωσικό εναέριο χώρο ως απάντηση στους περιορισμούς τους στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, αλλά η Ιαπωνία δεν έχει κάνει παρόμοια ανακοίνωση μέχρι σήμερα.

Η ANA και η JAL εκτελούν περίπου 60 πτήσεις την εβδομάδα μέσω του ρωσικού εναέριου χώρου μεταξύ Τόκιο και Λονδίνου, Παρισιού, Φρανκφούρτης και Ελσίνκι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιστότοπου παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Η Finnair, η οποία αρχικά ακύρωσε τις πτήσεις της στο Τόκιο αφού έχασε την πρόσβαση στον ρωσικό εναέριο χώρο, δήλωσε ότι θα επαναλάβει τις τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις Ελσίνκι – Τόκιο με νέο δρομολόγιο και διάρκεια πτήσης 13 ωρών, από περίπου 9,5 ώρες πριν.

Τα μεγαλύτερα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών θα αυξήσουν το κόστος των καυσίμων και θα μειώσουν την ποσότητα του φορτίου που μπορεί να μεταφερθεί σε μια ήδη περιορισμένη αγορά cargo λόγω της πανδημίας.

Η Korean Air Lines εξακολουθούσε να πετούσε πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο έως και χθες Πέμπτη, σύμφωνα με την παρακολούθηση του Reuters του FlightRadar24, αλλά οι αερομεταφορείς της Ταϊβάν αποφεύγουν τώρα τον ρωσικό εναέριο χώρο και πετούν πάνω από την Κίνα και την κεντρική Ασία.

Τόσο η JAL όσο και η ANA ακύρωσαν οκτώ πτήσεις που είχε προγραμματίσει κάθε αερομεταφορέας για σήμερα. Τα δρομολόγια που επηρεάστηκαν περιελάμβαναν εκείνα προς το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και το Ελσίνκι.

Η Japan Airlines ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να επαναδρομολογήσει μία από τις πτήσεις της στο Λονδίνο την Παρασκευή με κατεύθυνση ανατολικά, πάνω από την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και την Ισλανδία αντί να πετάξει τη συνηθισμένη διαδρομή με κατεύθυνση δυτικά πάνω από τη Ρωσία. Η πτήση δεν απαιτεί στάση καυσίμου. Η εταιρεία ακύρωσε πτήσεις από και προς το Ελσίνκι, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι σήμερα, καθώς και μια δεύτερη πτήση προς Λονδίνο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024