Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας

Αποδεκτό φαίνεται πως έγινε το αίτημα φορέων της αχαϊκής πρωτεύουσας σχετικά με το αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργός ΤουριστικήςΑνάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα το […]

Αποδεκτό φαίνεται πως έγινε το αίτημα φορέων της αχαϊκής πρωτεύουσας σχετικά με το αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργός Τουριστικής<…>Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα το προεδρικό διάταγμα για τις τεχνικές προδιαγραφές των Αυτοκινητοδρομίων, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο και την μετέπειτα κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το Προεδρικό Διάταγμα έχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει έως ότου αποτελέσει πραγματικότητα, καθώς έπειτα από την υπογραφή της κ. Πετραλιά πρέπει να προωθηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να υπογράψει ο κ. Γιώργος Ορφανός, να επιστρέψει στην κ. Πετραλιά και να καταλήξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έως ότου πάρει τελικά το δρόμο για την προεδρική υπογραφή.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας προηγείται κατά πολύ σε θέματα προετοιμασίας από κάθε άλλο πιθανό ενδιαφερόμενο και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι δικαιωματικά θα εξασφαλίσει κατά προτεραιότητα την χρηματοδότησή του” δήλωσε σχετικά στην ΕΡΑ Πάτρας ο κ. Χρήστος Παπασημακόπουλος, ανώτερο στέλεχος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, το οποίο θα αξιολογήσει την αίτηση χρηματοδότησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024