Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροσπάθεια για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων της ΕΕ στον πολιτισμό
Πολιτισμός

Προσπάθεια για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων της ΕΕ στον πολιτισμό

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι υπάρχει ένα δυναμικό ανθρώπων στα μουσεία όλης της Ελλάδας που και έχουν κατανοήσει τις δυσκολίες και σε πολλές περιπτώσεις προσφέρονται εθελοντικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία όλης της Ελλάδας, συναντήθηκε χθες με την προϊσταμένη κα Αγαθονίκη Τσιλιπάκου και στελέχη των Μουσείων Βυζαντινού Πολιτισμού και Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα ο κ. Τζαβάρας ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, τις δραστηριότητες του μουσείου στην κατεύθυνση της προβολής του βυζαντινού πολιτισμού, αλλά και την ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας στο μουσείο. Επίσης, συζήτησε με στελέχη του δυναμικού του μουσείου για τις δυνατότητες του πωλητηρίου, τις συνθήκες φύλαξης, αλλά και προτάσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη. Ανάλογη ενημέρωση είχε και για το Μουσείο Λευκού Πύργου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους o κ. Τζαβάρας τόνισε τα εξής: “Συνεχίζω τις περιοδείες που κάνω σε μεγάλες πολιτιστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να ενημερωθώ από τους διευθυντές και τα στελέχη των υπηρεσιών για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ. Θεωρώ ότι είναι βασική μας προτεραιότητα η παρακολούθηση των έργων και, με τις δεδομένες συνθήκες αποτελεί εθνική προτεραιότητα η προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα των κονδυλίων που προσφέρονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα σκοπός της επίσκεψής μου είναι η υποχρέωση που έχω, ως επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού, να συζητήσω με εκπροσώπους των τοπικών και αυτοδιοικητικών αρχών τους τρόπους συμβολής μας στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Αύριο στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουμε σχετική σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, η οποία πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη και αποδοτική. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τη μεγάλη σημασία της ενσωμάτωσης της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορώ να συμβάλλω στην ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της πόλης”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις της κρίσης στον πολιτισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Καλό είναι να μην μεμψιμοιρούμε. Η κρίση είναι μία πραγματικότητα και η πραγματικότητα δε φεύγει με ξόρκια. Φεύγει πάντα με αγώνα. Προσπαθούμε όλοι. Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει ένα δυναμικό ανθρώπων στα μουσεία όλης της Ελλάδας που και έχουν κατανοήσει τις δυσκολίες και σε πολλές περιπτώσεις προσφέρονται εθελοντικά, προκειμένου να μην υπάρχει άνθρωπος που έρχεται από οποιοδήποτε σημείο της γης και δεν μπορεί να δει τα μνημεία μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024