Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣειρά εκδηλώσεων με θέμα την Ακρόπολη στο Σίδνεϋ
Υπουργείο Πολιτισμού

Σειρά εκδηλώσεων με θέμα την Ακρόπολη στο Σίδνεϋ

Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (Υ.Σ.Μ.Α.), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (Ο.Α.Ν.Μ.Α.), το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών (Faculty of Arts, School of European, Asian and Middle Eastern […]

Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (Υ.Σ.Μ.Α.), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (Ο.Α.Ν.Μ.Α.), το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών (Faculty of Arts, School of European, Asian and Middle Eastern Languages<…>and Studies, Department οf Modern Greek) και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής (Faculty of Architecture, Design and Planning) του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, κατόπιν πρόσκλησης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) Ωκεανίας και `Απω Ανατολής, προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα την Ακρόπολη για τον μήνα Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των έργων της Ακρόπολης, του Νέου Μουσείου της και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  1. Διοργάνωση νέας έκθεσης για τα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης στο Nicholson Museum του Σίδνεϋ. Η νέα αυτή έκθεση έχει ως στόχο να παρουσιάσει στο κοινό το σύνολο του έργου του ΥΠΠΟ που εκτελείται σήμερα στην Ακρόπολη, ενσωματώνοντας το αναστηλωτικό έργο και τις εργασίες για την κατασκευή του Νέου Μουσείου, με κεντρικό άξονα το ίδιο το μνημείο. Η έκθεση θα παραμείνει στο Σίδνευ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
  2. Διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο για τα έργα της Ακρόπολης (24/10/2007 από Μ. Ιωαννίδου και Ν. Τογανίδη) και για το Νέο Μουσείο (30/10/2007 από καθ. Δ. Παντερμαλή).
  3. Ειδική διάλεξη (student lecture) για τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη για τους φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής και Μηχανικής (25/10/2007).
  4. Για την ημέρα της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, που εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα από την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας, προγραμματίζεται «Ημέρα Οικογένειας» (Family day), που θα αποσκοπεί στην ενημέρωση οικογενειών και μαθητών για την Ακρόπολη αλλά και γενικότερα για τη σπουδαιότητα των μνημείων και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  5. Για την ίδια ημέρα (28η/10/2007) προγραμματίζεται συζήτηση στρογγυλής τράπεζας (public debate) με θέμα την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την παραμονή των τεκμηρίων της πολιτιστικής κληρονομιάς στον τόπο καταγωγής τους (Who owns cultural heritage).
  6. Για τις 29/10/2007 προγραμματίζεται εκδήλωση με θέμα: «Ο Παρθενώνας και όλα τα σχετικά ζητήματα», ειδικά για την ελληνική κοινότητα του Σίδνεϋ. Στην εκδήλωση αυτή θα προβληθούν ταινίες της ΥΣΜΑ για τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024