Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Ανησυχητικά τα μηνύματα για το 2002

ΣΕΤΕ: Ανησυχητικά τα μηνύματα για το 2002

Ανήσυχος παρουσιάζεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την πορεία του 2002. Το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου ήρθε να επιδεινώσει το πρόβλημα που ήδη υπήρχε από την γενικότερη οικονομική […]

Ανήσυχος παρουσιάζεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) για την πορεία του 2002<...>. Το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου ήρθε να επιδεινώσει το πρόβλημα που ήδη υπήρχε από την γενικότερη οικονομική ύφεση που πλήττει όλο τον κόσμο.

Ως αποτέλεσμα οι tour operators της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας που είναι παραδοσιακά οι δύο μεγαλύτερες αγορές για την Ελλάδα, έχουν 'παγώσει' τις πληρωμές των προκαταβολών που συνήθως εξοφλούσαν μέσα στον Νοέμβριο, ενώ ασκούν πιέσεις για να αποσπάσουν από τώρα εκπτώσεις για το 2002. Αυτό σημαίνει ότι έστω και αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα ίδια νούμερα διανυκτερεύσεων, οι εισπράξεις από συνάλλαγμα θα παρουσιάσουν πτώση αν οι ξενοδόχοι ενδώσουν. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Νίκος Αγγελόπουλος θα είναι λάθος αν οι Έλληνες ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων γενικότερα, προσφέρουν εκπτώσεις στους tour operators για την θερινή περίοδο του 2002 από τόσο νωρίς.

Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι θα αυξηθούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (late bookings) και ένας επιπλέον λόγος γι αυτό είναι το γεγονός ότι οι προορισμοί της Μεσογείου έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σημάδια κορεσμού και υπερπροσφορά καταλυμάτων με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να μην νιώθουν την ανάγκη να κλείσουν τις διακοπές τους πολύ νωρίτερα όπως κάνανε στο παρελθόν θεωρώντας βέβαιο ότι θα βρουν κατάλυμα και μάλιστα σε φθηνότερη τιμή. Άρα αξίζει να περιμένει κανείς, και αν είναι να κάνει προσφορές να τις κάνει τον τελευταίο μήνα πριν την σεζόν όπως άλλωστε συνηθίζεται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024