Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Δε νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς ανοιχτά μουσεία και καταστήματα
ΣΕΤΕ

ΣΕΤΕ: Δε νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς ανοιχτά μουσεία και καταστήματα

Σε μία σύγχρονη τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, δεν νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς τη δυνατότητα ανοικτών μουσείων και καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, επτά μέρες την εβδομάδα, επισημαίνει ο ΣΕΤΕ.

Με αφορμή επιστολή που απέστειλε ο ΣΕΤΕ στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε μία σύγχρονη τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, δεν νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς τη δυνατότητα ανοικτών μουσείων και καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, επτά μέρες την εβδομάδα. Παρόμοιες ρυθμίσεις εφαρμόζονται σχεδόν από όλους τους ανταγωνιστές μας. Τα μουσεία άνοιξαν, παρά τις αντιδράσεις, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.

Ας ελπίσουμε η Κυβέρνηση να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και για τα καταστήματα, σκεπτόμενη το συμφέρον των καταναλωτών και των επισκεπτών, δηλαδή το συμφέρον της οικονομίας της χώρας”.

Στην επιστολή του ΣΕΤΕ τονίζεται ότι η χώρα αναμένει άνω των 19 εκατ. διεθνών αφίξεων το 2014 και υπενθυμίζει τη ραγδαία αύξηση 34,4% Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013 στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΣΕΤΕ για 750.000 επιπλέον αφίξεις φέτος στην πρωτεύουσα της χώρας, ξεπερνώντας τα 3,5 εκατ. τουριστών.  
“Είναι αδύνατο να ζητάμε από τους τουρίστες να γνωρίζουν ποιες Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να βρουν τα καταστήματα ανοικτά στη χώρα μας και να προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε προϊόντα City Break και συνεδριακού τουρισμού. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε καμία από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι βασικοί τουριστικοί προορισμοί θα πρέπει να διατηρούν τα καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου”, επισημαίνεται.
 
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, αλλά και τα έως σήμερα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής του μέτρου των 7 Κυριακών, σας προσκαλούμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, καθώς και τη δυναμική αύξηση που καταγράφει ο τουρισμός στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τις ανάγκες των καταναλωτών και των τουριστών (και όχι μόνο των συνδικαλιστών), πριν καταλήξετε στη σχετική υπουργική απόφαση, αφού είναι δεδομένο ότι οι τοπικές οικονομίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, δημιουργώντας παράλληλα δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Επιστολή ΣΕΤΕ προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024