Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈντονο κινεζικό ενδιαφέρον για λιμάνια και αεροδρόμια
Επενδύσεις

Έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για λιμάνια και αεροδρόμια

Στο στόχαστρο κινεζικών εταιρειών βρίσκονται τόσο το αεροδρόμιο της Αθήνας όσο και το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο Καστέλι.

Το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά επισκέπτονται ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ. Νωρίτερα οι δύο ηγέτες επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

“Είναι μία στρατηγική σχέση, που θα προχωρήσει βήμα βήμα με συγκεκριμένη ατζέντα και σχεδιασμό” είπε ο χθες ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως “στοχεύουμε σε φιλία, συνεργασία, σταθερότητα, εξαγωγές, επενδύσεις, να φέρουμε την Κίνα πιο κοντά στην Ευρώπη και το αντίστροφο”. Ο κ. Κετσιάνγκ επισήμανε ότι η κινέζικη κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική και ότι “οι σχέσεις μπορούν να είναι αμοιβαία επωφελείς”.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσεις γεύμα προς τιμήν του Κινέζου πρωθυπουργού, στο οποίο θα παρακαθίσουν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το απόγευμα, ο Κινέζος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου αύριο, Σάββατο μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Κινεζικό ενδιαφέρον για τον ΔΑΑ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης
Πύλες εισόδου προς την Ευρώπη για εμπορεύματα, αλλά και επιβάτες αποτελούν και τα ελληνικά αεροδρόμια για τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί σημαντικό κινεζικό ενδιαφέρον. Στο στόχαστρο εταιρειών της ασιατικής χώρας βρίσκονται τόσο το αεροδρόμιο της Αθήνας όσο και το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο Καστέλι.

Η κοινοπραξία Friedmann Pacific Asset Management Limited (FPAM) και Shenzhen Airport (Group) Co., Ltd έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας, αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτόν και τη διαχείρισή του. Πρόθεση της κοινοπραξίας, όπως τη διατύπωσε πρόσφατα εκπρόσωπος στην Αθήνα, είναι να αναδείξει το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας σε διεθνή κόμβο για επιβάτες και εμπορεύματα, προσελκύοντας ένα μεγάλο τμήμα της διαρκώς αυξανόμενης κίνησης από την Ασία προς την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, στη διεκδίκηση του έργου κατασκευής, αλλά και της διαχείρισης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου έχει εισέλθει ο κινεζικός κατασκευαστικός κολοσσός China State Construction Engineering Corporation, ο οποίος έχει καταθέσει σχετικό ενδιαφέρον στον πρωθυπουργό με τον οποίο συναντήθηκε εκπρόσωπός της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024