Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Δυσαρέσκεια και απορία για την αδιαφορία του κράτους

ΣΕΤΕ: Δυσαρέσκεια και απορία για την αδιαφορία του κράτους

Την δυσαρέσκεια και την απορία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με επιστολή του προς τον Τύπο σχετικά με το θέμα της τουριστικής διαφήμισης και τον διαγωνισμό που […]

Την δυσαρέσκεια και την απορία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) με επιστολή του προς τον Τύπο σχετικά με το θέμα της τουριστικής διαφήμισης<...> και τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο ΕΟΤ ο οποίος έληγε στις 12 Ιανουαρίου και κηρύχθηκε άγονος.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ αναφέρει τα εξής:

"Σε μια χρονιά που η τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας δεν διαγράφεται ικανοποιητική και ο ανταγωνισμός εμφανίζεται ολοένα ισχυρότερος και περισσότερο δραστήριος, ο ελληνικός τουρισμός θα λάμψει με την απουσία του από τις διεθνείς αγορές, αφού κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός για τη διαφήμιση.

Κατόπιν αυτού, ο ΣΕΤΕ εκφράζει, ακόμα μια φορά, την έντονη δυσαρέσκειά του για την απαράδεκτη καθυστέρηση της Πολιτείας στη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στον ελληνικό τουρισμό.

Με δεδομένη εδώ και πολύ καιρό την πλήρη άγνοια του ΥΠΕΘΟ για τη σημασία του τουρισμού στην ελληνική οικονομία και απασχόληση, καθώς και την αδιαφορία που επιδεικνύει συστηματικά, αναρωτιέται κανείς τι άλλο περιμένει το υπουργείο Ανάπτυξης για να αναλάβει πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαφήμισης.

Η διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό, χωρίς μακροχρόνιο σχεδιασμό και χωρίς ικανά και έγκαιρα διαθέσιμα κονδύλια, έχει μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα, τη δυσφήμιση του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό και εξωτερικό λόγω των καθυστερήσεων των πληρωμών προς τις διαφημιστικές, την κατασπατάλιση χρημάτων σε αποσπασματικές και αμφιβόλου αποτελέσματος διαφημιστικές ενέργειες και τον εμπαιγμό των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού.

Αν τα περί εκσυγχρονισμού, διαρθρωτικών αλλαγών κλπ., δεν αποτελούν μόνο θεωρητικές τοποθετήσεις, αλλά πραγματικά πιστεύω, τότε ας προχωρήσει επιτέλους το υπουργείο Ανάπτυξης στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, όπως προτείνει εδώ και τέσσερα χρόνια ο ΣΕΤΕ".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024