Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Η ερμηνεία των αριθμών αποπροσανατολίζει Πολιτεία και επιχειρηματίες

ΣΕΤΕ: Η ερμηνεία των αριθμών αποπροσανατολίζει Πολιτεία και επιχειρηματίες

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΙΤΕΠ περί στατιστικής του τουρισμού ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) έστειλε προς τον Τύπο απάντηση όπου κατακρίνει -‘φωτογραφίζοντας το ΙΤΕΠ- όσους ερμηνεύοντας τα […]

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΙΤΕΠ περί στατιστικής του τουρισμού ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) έστειλε προς τον Τύπο απάντηση<...> όπου κατακρίνει -'φωτογραφίζοντας το ΙΤΕΠ- όσους ερμηνεύοντας τα στατιστικά στοιχεία δεν διαχωρίζουν τους τουρίστες από τους οικονομικούς μετανάστες. Συγκεκριμένα η απάντηση του ΣΕΤΕ αναφέρει τα εξής:

"Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, καταγράφει τις αφίξεις όλων των αλλοδαπών κατά εθνικότητα και εναπόκειται στον τουριστικό κλάδο και ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με τις έρευνες και τις προβλέψεις, να αναλύουν ποιοτικά τα διαθέσιμα στατιστικά. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, διάφοροι 'περί όνου σκιάς' φιλολογούντες, δεν σκέφθηκαν να διαχωρίσουν τους πραγματικούς συναλλαγματοφόρους τουρίστες, από τους οικονομικούς μετανάστες, που προφανώς, εξάγουν συνάλλαγμα. Έτσι, οι όποιες προβλέψεις τους, απέχουν από το να δώσουν την πραγματική εικόνα του ελληνικού τουρισμού αποπροσανατολίζοντας την Πολιτεία, τους επιχειρηματίες και την κοινή γνώμη".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024