Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Η πολιτεία αποφασίζει χωρίς τον ‘ξενοδόχο’

ΣΕΤΕ: Η πολιτεία αποφασίζει χωρίς τον ‘ξενοδόχο’

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την ξαφνική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, με αποτέλεσμα να μένουν έξω […]

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) για την ξαφνική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης<...> για κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, με αποτέλεσμα να μένουν έξω από τις στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν τον τουρισμό και οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρηματιών που συμμετείχαν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ αναφέρει τα εξής:
"Η ανάπτυξη και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι μια πραγματικότητα στις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες εδώ και πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα και στον τουρισμό ειδικότερα, τα πράγματα οδεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, διότι η Πολιτεία και το υπουργείο Ανάπτυξης αποφασίζουν μόνοι τους και ο ιδιωτικός τομέας υφίσταται μακροχρόνια τις αρνητικές συνέπειες επιφανειακών προσεγγίσεων και σπασμωδικών αποφάσεων.

Η αιφνίδια απόφαση για την κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, στο οποίο μετείχαν και εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρηματιών, καταργεί ένα από τα ελάχιστα σημεία επαφής μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έτσι, έχουμε συνέχεια στην από δεκαετιών πρόχειρη και άγνωστου προσανατολισμού αντιμετώπιση της διοικητικής διάρθρωσης του δημόσιου τομέα του τουρισμού, θέμα το οποίο κατ' εξοχήν έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου και συναίνεσης μεταξύ της Πολιτείας και των επιχειρηματιών.

Ο ΣΕΤΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πρακτικές αυτές και καλεί την Κυβέρνηση να χαράξει επιτέλους, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού μέσα στο οποίο θα είναι ενταγμένο ένα σταθερό πλαίσιο Διοίκησής του".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024