Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιδράσεις από όλες τις κατευθύνσεις για την κατάργηση του Δ.Σ. του ΕΟΤ

Αντιδράσεις από όλες τις κατευθύνσεις για την κατάργηση του Δ.Σ. του ΕΟΤ

Στις αντιδράσεις του ΣΕΤΕ για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, έρχονται να προστεθούν και οι αντιδράσεις από πράκτορες, ξενοδόχους και εφοπλιστές. Συγκεκριμένα, σε […]

Στις αντιδράσεις του ΣΕΤΕ για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, έρχονται να προστεθούν και οι αντιδράσεις από<...> πράκτορες, ξενοδόχους και εφοπλιστές.

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA<.>), η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ) και η Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, εκφράζουν την αντίθεση αλλά και την ανησυχία τους για την μεθόδευση αποδιοργάνωσης του ΕΟΤ. ΟΙ τρεις φορείς θεωρούν ότι η εφαρμογή της τροπολογίας που αφορά την κατάργηση της θέσης του Γ.Γ. του ΕΟΤ και του Διοικητικού του Συμβουλίου θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία διαδικασιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση η εφαρμογή των ανωτέρω θα συντελέσει καθοριστικά στην πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΟΤ με τα ευνόητα αρνητικά αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι τρεις φορείς δεν εκφράζουν μόνο την αντίθεσή τους, αλλά προχωράνε και στη διατύπωση προτάσεων που θα επιτρέψουν την ομαλή μετάβαση στον τελικό στόχο για διαχείριση των θεμάτων του τουρισμού από ένα φορέα. Συγκεκριμένα οι προτάσεις όπως διατυπώνονται στη σχετική ανακοίνωση είναι οι εξής:

Διατήρηση σε πρώτη φάση των Διευθύνσεων παρακολούθησης των κλάδων. Οι Διευθύνσεις θα πρέπει να αναλάβουν ταυτόχρονα την συντονιστική ευθύνη παρακολούθησης της σταδιακής μεταβίβασης και για τουλάχιστον τρία χρόνια, των Υπηρεσιών στη περιφέρεια και τις Περιφερειακές αρχές.
Ενίσχυση των περιφερειακών Γραφείων του ΕΟΤ για μια τριετία. Στην περίοδο αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια, εφ’ όσον φυσικά προηγηθεί η απαραίτητη εκπαίδευση υπαλλήλων.
Διατήρηση του Γενικού Γραμματέα στον ΕΟΤ με σκοπό να αποφευχθεί η δυαρχία από την διάσπαση και η ενδεχόμενη πρόκληση σύγχυσης αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπηρεσιών του ΕΟΤ και της Γενικής Γραμματείας του ΥΠΑΝ.
Οι τρεις φορείς καταλήγουν προτείνοντας εναλλακτικά την υπαγωγή των Υπηρεσιών του ΕΟΤ στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού του ΥΠΑΝ, με προστασία των δικαιωμάτων των υπαλλήλων του, ώστε τον σημαντικότατο για την εθνική μας οικονομία τομέα του Τουρισμού να διαχειρίζεται ένας φορέας.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024