Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Θετική η αναπροσαρμογή της κεντρικής ισοτιμίας έναντι του Ευρώ

ΣΕΤΕ: Θετική η αναπροσαρμογή της κεντρικής ισοτιμίας έναντι του Ευρώ

Η αναπροσαρμογή της κεντρικής ισοτιμίας του Ευρώ επιβεβαιώνει την καλή πορεία της Εθνικής Οικονομίας και υπό το πρίσμα αυτό ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ως […]

Η αναπροσαρμογή της κεντρικής ισοτιμίας του Ευρώ επιβεβαιώνει την καλή πορεία της Εθνικής Οικονομίας και υπό το πρίσμα αυτό<...> ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ως θετική.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ, είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα ποτέ και από καμία Κυβέρνηση δεν έχουν ληφθεί υπόψη "τουριστικά κριτήρια" στον σχεδιασμό της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της χώρας μας. Άρα και τώρα οι όποιες συνέπειες για τον τουρισμό δεν έχουν αξιολογηθεί εκ των προτέρων.
Σύμφωνα, λοιπόν με την εκτίμηση της τουριστικής αγοράς -η γνώμη της οποίας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη περισσότερο από των επί παντός επιστητού ειδικών- η αναπροσαρμογή, βραχυπρόθεσμα, αναμένεται να επηρεάσει ελάχιστα την ζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό. Παράλληλα, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν τουλάχιστον από την βελτίωση του γενικότερου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.
Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εξαρτάται από τα βραχείας διάρκειας μέτρα της νομισματικής πολιτικής. Έτσι, κατά τον ΣΕΤΕ το ζητούμενο στη διεθνή τουριστική αφορά δεν είναι τόσο οι χαμηλές τιμές όσο η καλή σχέση τιμής – ποιότητας προσφερομένων υπηρεσιών και προϊόντων. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να στραφούν οι προσπάθειες τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα παράλληλα με την προσαρμογή στις απαιτήσεις της διεθνούς τουριστικής ζήτησης και την συστηματική και επαγγελματική προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
Στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον της μετά ΟΝΕ εποχής, η ζητούμενη πλέον 'διατηρησιμότητα' είναι συνάρτηση συνεπούς οικονομικής πολιτικής, και διαρθρωτικών αλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό ο τουρισμός θα αποτελέσει ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της ελληνική οικονομίας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εξασφαλισθούν οι κατάλληλες συνθήκες και θα δοθεί η αναγκαία ώθηση στον ιδιωτικό τομέα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024