Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτοπ στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης φυλάκων (!)
φαινόμενα δυσλειτουργίας των μουσείων

Στοπ στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης φυλάκων (!)

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά τα περυσινά φαινόμενα δυσλειτουργίας των μουσείων και […]

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση<...>:

“Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά τα περυσινά φαινόμενα δυσλειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της πατρίδας μας, τίποτα δε φαίνεται να έχει αλλάξει. Το ΥΠ.ΠΟ.Τ. με τους πειραματισμούς του και την έλλειψη προγραμματισμού, έχει καταδικάσει τα μουσεία της χώρας μας σε μαρασμό.

Τελευταίο `θύμα` αυτής της πολιτικής, αποτελεί το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το οποίο ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των μονίμων εκθέσεών του, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού.

Παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις μας προς τον κ. υπουργό, να ασχοληθεί με το ακανθώδες αυτό ζήτημα, φαίνεται να το θεωρεί δευτερεύον και το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που αυτό έχει στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Καλούμε εκ νέου τον κ. υπουργό, να φροντίσει για το απαιτούμενο προσωπικό εγκαίρως, προτού οι ανακοινώσεις κλεισίματος και άλλων εξίσου σημαντικών Μουσείων της χώρας μας, πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ας μην του διαφεύγει ότι η τουριστική περίοδος αρχίζει τέλος Μαρτίου Το δις εξαμαρτείν…!”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024