Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο All inclusive ανεβαίνει στην Ελλάδα
Τι λένε ΠΟΞ και ΣΕΤΕ στα Νέα

Το All inclusive ανεβαίνει στην Ελλάδα

Τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων που λειτουργούν πλέον με το σύστημα all inclusive, κυρίως στην Κρήτη, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου, ξεπερνούν τα […]

Τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων που λειτουργούν πλέον με το σύστημα all inclusive, κυρίως στην Κρήτη,<...> τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου, ξεπερνούν τα 1.500, σε σύνολο 6.000 μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Με τιμές που κυμαίνονται από 25 έως 100 ευρώ το άτομο ανά ημέρα, ο επισκέπτης απολαμβάνει μέσα στο ξενοδοχείο του πολλές ανέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων του, των ποτών, των καφέδων- αναψυκτικών, ακόμα και των σνακ που θα καταναλώσει. Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα “τα Νέα”. Oι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου (τεσσάρων ή πέντε αστέρων) και με το πακέτο υπηρεσιών- παροχών που θα επιλέξει ο πελάτης. “Η τιμή ανά άτομο στα ξενοδοχεία των υψηλών κατηγοριών είναι, συνήθως, λίγο πιο πάνω από εκείνη που προσφέρουν τα κλασικά ξενοδοχεία για πλήρη διατροφή, όμως παρέχει τη δυνατότητα κατανάλωσης όλων των υπόλοιπων τροφίμων και ποτών που χρειάζεται η οικογένεια στη διάρκεια των διακοπών της”, λέει ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Β. Μηναΐδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξασφαλισμένη πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν σήμερα με το σύστημα all inclusive ανέρχεταιαπό τώρα για το καλοκαίρι στο 75%, όταν όλες οι υπόλοιπες μονάδες εμφανίζουν- μέχρι στιγμής- πληρότητα της τάξης του 35%.

“Μπορεί το all inclusive να άρχισε ως φθηνο-τουρισμός, σήμερα όμως παγκοσμίως αποτελεί την κυρίαρχη τάση. Την επόμενη πενταετία το all inclusive θα είναι εξίσου δυνατό στα πολυτελή ξενοδοχεία των πέντε αστέρων”, προβλέπει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιώργος Δρακόπουλος. “Το all inclusive απαντά στον προβληματισμό του καταναλωτή για την τιμή. Προσφέρει ασφάλεια στον πελάτη, καθώς ξέρει πόσα ακριβώς θα ξοδέψει και μπορεί να προγραμματίσει τη διάρκεια των διακοπών του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν με πακέτα all inclusive έχουν κατά πολύ μεγαλύτερες πληρότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα”.

Σημειώνεται ότι πλέον ένας στους τέσσερις ξένους τουρίστες που επισκέπτεται την Ελλάδα έχει κλείσει πακέτο all inclusive ενώ η τάση αυτή βαίνει αυξανόμενη χρόνο με τον χρόνο. Τα ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν ανάλογα πακέτα ανέρχονται στο 25% των μεγάλων μονάδων που διαθέτουν οργανωμένες εγκαταστάσεις εστίασης. Τους περισσότερους all inclusive τουρίστες δέχονται η Κρήτη, η Ρόδος και η Χαλκιδική. Σιγουριά στα έξοδα.

Το κόστος, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, διαμορφώνεται κατά μέσον όρο στα 130 ευρώ την ημέρα (τιμή για ζευγάρι με παιδί), σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Δηλαδή, 1.300 ευρώ οι 10 μέρες. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται όλα: το κόστος μεταφοράς, οι διανυκτερεύσεις, το φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), τα ποτά, οι καφέδες, τα παγωτά, τα αναψυκτικά κ.λπ. Για επιπλέον υπηρεσίες, το κοστολόγιο ανεβαίνει.

Πακέτα διακοπών all inclusive “ολικής φιλοξενίας” διαθέτουν πλέον τα περισσότερα τουριστικά γραφεία ενώ υπάρχουν και μεμονωμένα ξενοδοχεία τα οποία επιλέγουν να προσφέρουν τέτοιου τύπου φιλοξενία μέσω κρατήσεων που γίνονται μέσω Internet.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024