Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Δίκτυο Βεργίνα επέλεξε την πρώτη διαχειριστική ομάδα
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στις 28/9, στη Βεργίνα

Το Δίκτυο Βεργίνα επέλεξε την πρώτη διαχειριστική ομάδα

Η καταληκτική ημερομηνία (24/8/2009) για όσους θέλουν να είναι εταίροι στην αμκε Γεωγραφικό Δίκτυο Ποιότητας Βεργίνα και σε συντομογραφία Δίκτυο Βεργίνα είναι η συνάντηση στο Κτήμα Σάκαλη (24/8/2009, Τρίλοφος, 6978770764), […]

Η καταληκτική ημερομηνία (24/8/2009) για όσους θέλουν να είναι εταίροι στην αμκε Γεωγραφικό Δίκτυο Ποιότητας Βεργίνα<...> και σε συντομογραφία Δίκτυο Βεργίνα είναι η συνάντηση στο Κτήμα Σάκαλη (24/8/2009, Τρίλοφος, 6978770764), όπου θα γίνει και η κύρια συζήτηση για τις επτά κατηγορίες προδιαγραφών ποιότητας (συνεργασία, αρχιτεκτονική, εξοπλισμός, υπηρεσίες, γαστρονομία, περιβάλλον, πολιτιστικά), αποφασίσθηκε στην συνάντηση της 22 Ιουλίου 2009 του Δικτύου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει ενημερωτικές συναντήσεις και με την τεχνική συνδρομή του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη (συνεργάτη του ΑγρΌραμα έχει καθορισθεί το πιθανό Σχέδιο Δράσης, ο προσανατολισμός του Δικτύου, το αντικείμενο των επιχειρήσεων που μπορούν να μετέχουν, οι στόχοι του δικτύου, τα μέσα υλοποίησης των στόχων, το κεφάλαιο του δικτύου, ο τρόπος λειτουργίας του, στοιχεία από το καταστατικό του και η πρώτη διαχειριστική του ομάδα.

Για την προώθηση των ενεργειών ίδρυσης και καταστατικής τακτοποίησης, καθώς και για τη διαχείριση της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Γεωγραφικού Δικτύου Ποιότητας Βεργίνα επελέγησαν στην τριμελή διαχειριστική ομάδα, στις 22/7/2009, ως πρόεδρος ο κ. Κώστας Κατσιγιαννόπουλος (ξενώνας Ευριδίκη), ως αντιπρόεδρος η κα Πελαγία Μαργαρίτου (ταβέρνα ΕΚΕΙΜΕΡΟΣ) και ως γραμματέας ο κ. Ευάγγελος Στεφανόπουλος (πολυχώρος Bowling).

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αμκε Δίκτυο Βεργίνα μπορεί κάποια επιχείρηση να είναι εταίρος με πλήρη συμμετοχή στο κεφάλαιο της ΑΜΚΕ, το οποίο καθορίσθηκε στο ύψος των 4.000 ευρώ ανά επιχείρηση και με ετήσια συνδρομή 200 ευρώ ή να είναι συνεργαζόμενη επιχείρηση με ετήσια συνδρομή 200 ευρώ, για τη διαμόρφωση κυρίως των διαδρομών ή για την συμμετοχή σε μερικά μόνο έργα του Δικτύου Βεργίνα, με οικονομική συμμετοχή μόνο στον αντίστοιχο προϋπολογισμό της διαφημιστικής καμπάνιας ή του αντίστοιχου έργου. Επίσης έχει γίνει πρόβλεψη για την διαμόρφωση καταλόγου μελών, με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ, με στόχο κυρίως την πληροφόρηση για ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες ή ενέργειες του Δικτύου ΒΕΡΓΙΝΑ ή την συμμετοχή σε τοπικές, πανελλήνιες ή διεθνείς εκδηλώσεις.

Στο Δίκτυο μπορούν να μετάσχουν (ως εταίροι, συνεργαζόμενοι ή μέλη) επιχειρήσεις με έδρα δραστηριοτήτων την παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα ποταμού, οι οποίες πιστεύουν στην ανάγκη προώθησης της Τοπικής Ανάπτυξης, της ανάπτυξης Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας, της διατήρησης της ταυτότητας της περιοχής και έχουν ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών τουρισμού ειδικής τουριστικής υποδομής (τουρισμός υπαίθρου, αγροτουρισμός, Συνεδριακά κέντρα, Κέντρα ιαματικής υδροθεραπείας, Χιονοδρομικά κέντρα, Ορειβατικά καταφύγια, Θεματικά πάρκα, Κέντρα τουρισμού υγείας, Κέντρα προπονητικού – αθλητικού τουρισμού, πολιτισμικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, τουρισμός ορεινών περιοχών, τουρισμός φύσης-οικοτουρισμού, γεωτουρισμός, ταβέρνες τοπικής γαστρονομίας, παραδοσιακά καφενεία, προσβάσιμος τουρισμός και συνδυασμένες), την παραγωγή-μεταποίηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (τροφίμων/τεχνημάτων, οινοποιεία, τυροκομεία κλπ), την πώληση μόνο τοπικών φημισμένων προϊόντων, τις επιχειρήσεις οργάνωσης δραστηριοτήτων (μαθήματα τοπικής μαγειρικής ή χορών, οργάνωση γευσιγνωσιών, πανηγύρια, αγροτικές ασχολίες, διαδρομές κλπ) και τα επισκέψιμα αγροκτήματα (γεωργικές ή κτηνοτροφικές ή δασοκομικές εκμεταλλεύσεις ή/και αλιευτικός τουρισμός).

Το Γεωγραφικό Δίκτυο Ποιότητας Βεργίνα προετοιμάζεται για την πρώτη επίσημη παρουσίασή του σε δημόσια εκδήλωση, στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 (Δευτέρα), στις 8 το απόγευμα στην Βεργίνα Ημαθίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27/9).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024