Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι νέος πόλος έλξης επισκεπτών
Χαιρετισμός της Α. Γκερέκου σε εκδήλωση στο Λονδίνο

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι νέος πόλος έλξης επισκεπτών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WORLD TRAVEL MARKET – ΛΟΝΔΙΝΟ: Στο αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, που απέκτησε νέα δυναμική μετά τη δημιουργία του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου σε χαιρετισμό της σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο, με…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WORLD TRAVEL MARKET – ΛΟΝΔΙΝΟ: Στο αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, που απέκτησε νέα δυναμική μετά τη<...> δημιουργία του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου σε χαιρετισμό της σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο, με την ευκαιρία της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market με θέμα “Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και η πόλη των Αθηνών”.

Η κα Γκερέκου είπε στο χαιρετισμό της: “Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έδωσε μία νέα προοπτική τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το όραμα της Μελίνας Μερκούρη αποκτά σιγά-σιγά υπόσταση. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρήκαν πλέον το σπίτι τους και η επανένωσή τους είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική παρά ποτέ. Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι αίτημα μόνο των Ελλήνων αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Γνωρίζουμε ότι το ίδιο νοιώθει και η πλειοψηφία των Βρετανών. Με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης η πόλη της Αθήνας απέκτησε έναν πραγματικά εμβληματικό χώρο για την ιστορία και ταυτότητα της. Ήδη μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του οι επισκέπτες έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ήδη ένα νέο πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά και ένα ακόμα ισχυρό επιχείρημα στο δίκαιο αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Οι ίδιοι οι επισκέπτες του Μουσείου προσθέτουν τις φωνές τους στη δική μας προσπάθεια για την επανένωση των Γλυπτών. Μένουμε πιστοί στο όραμα της Μελίνας Μερκούρη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που ξεκίνησε με πάθος, ελπίζοντα ότι η μέρα που θα γίνει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα δε θα αργήσει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024