Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΠερισσότερα all-inclusive στην Ελλάδα από τη Βρετανία το 2010
1ο Διεθνές Συνέδριο "Greek Tourism & Property 2009

Περισσότερα all-inclusive στην Ελλάδα από τη Βρετανία το 2010

Αύξηση της τάξης του 3-4% αναμένεται από την τουριστική κίνηση της Βρετανίας και Ιρλανδίας για την Ελλάδα την περίοδο του 2010 σε σχέση με το 2009, άνοδος που θα αφορά κυρίως τα all-inclusive και τα χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία. Αντίθετα, με πτώση θα κινηθεί ο τουρισμός πολυτελείας τόσο για το 2010 και το 2011. Ταυτόχρονα,…

Αύξηση της τάξης του 3-4% αναμένεται από την τουριστική κίνηση της Βρετανίας και Ιρλανδίας για την Ελλάδα την περίοδο του 2010 σε<...> σχέση με το 2009, άνοδος που θα αφορά κυρίως τα all-inclusive και τα χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία. Αντίθετα, με πτώση θα κινηθεί ο τουρισμός πολυτελείας τόσο για το 2010 και το 2011. Ταυτόχρονα, παγωμένη θα είναι η κίνηση στην αγορά της τουριστικής κατοικίας για τα προσεχή δυο έτη, ενώ εν μέσω γραφειοκρατικών δυσκολιών και ανύπαρκτου χωροταξικού σχεδίου ζοφερή θα είναι η εικόνα για επενδυτικά σχέδια στον ευρύτερο τουριστικό τομέα εν μέσω ύφεσης στην Ελλάδα. Τα παραπάνω συμπεράσματα καταγράφηκαν στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου “Greek Τοurism & Property 2009”, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στο ξενοδοχείο Hilton on Park Lane στις 11 Νοεμβρίου 2009. Τίτλος του συνεδρίου που διοργάνωσε η Real Events ήταν “Προκλήσεις και προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό”.

To συνέδριο που είχε ως στόχο την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα για το 2010 παρακολούθησαν 178 σύνεδροι, κυρίως από το χώρο του travelling και του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ανέπτυξε τους στόχους και τους άξονες που πρέπει να ακολουθήσει ο ελληνικός τουρισμός τα προσεχή έτη υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας στρατηγικού σχεδιασμού στον τουρισμό με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευέλικτου επενδυτικού πλαισίου στον ευρύτερο τουριστικό τομέα καταγράφοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, περιέγραψε το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής υποδομής φιλοξενίας, η οποία μέσω από το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργικής τακτοποίησης εισέρχεται σε μια νέα φάση υποστηρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της έμμεσης προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό καταγράφοντας όμως και τις εγγενείς αδυναμίας της πολιτείας όσον αφορά στην υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Minoan Group, κ. Christopher Egleton, επισήμανε την ανάγκη ίδρυσης ενός χωροταξικού νομοσχεδίου για την Ελλάδα φιλικότερου προς το περιβάλλον κάνοντας λόγο για την ύπαρξη συμφερόντων στη χώρα που δημιουργούν προβλήματα στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων τουριστικού περιεχομένου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Resort Group International, κ. Graeme Grant, υποστήριξε ότι χωρίς γήπεδα γκολφ και στροφή στον τουρισμό πολυτελείας με την ταυτόχρονη ίδρυση πλαισίου για την ύπαρξη condo Hotels και υψηλής εμβέλειας τουριστικών κατοικιών η χώρας μας θα αντιμετωπίσει προβλήματα τα προσεχή έτη μένοντας πίσω στο κομμάτι του ανταγωνισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά και στην ανάγκη στήριξης του θεσμού των citybrakes κινήθηκε η ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής (ΕΞΑ-Α), κ. Ιωάννη Ρέτσου, καθώς και του κ. Μιχάλη Τσιρίκου, γενικού διευθυντού της Dolphin Capital Partners, που σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευέλικτου επενδυτικού σχεδίου για τον ελληνικό τουρισμό που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του καθηγητή κ. Δημήτρη Μπούχαλη, BBA, MSc, PhD, School of Service Management, Bournemouth University, του γενικού διευθυντή της ΤΕΜΕΣ κ. Λεωνίδα Τσίμπουρη, που ανέλυσε το project της Costa Navarino στο νομό Μεσσηνίας, και του κ. Γιάννη Παπασλάνη, διευθυντή Διεθνών Πωλήσεων της Olympic Air και της κας Σοφίας Φαλτσέτα, διευθύντριας Ακίνητης Περιουσίας της ΕΤΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024