Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤο θέμα των υδροπλάνων στο Αιγαίο επαναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa
Εκατομμύρια τουρίστες θα μπορούν να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία πτήσης με υδροπλάνο

Το θέμα των υδροπλάνων στο Αιγαίο επαναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa

Σε άρθρο της ιταλικής εφημερίδας “La Stampa”, σε με τίτλο “Ναι της Ελλάδας στο διαγωνισμό των υδροπλάνων”, γίνεται αναφορά στο ζήτημα της λειτουργίας γραμμών υδροπλάνων στο Αιγαίο. “Αντί να αντιμετωπίζουν […]

Σε άρθρο της ιταλικής εφημερίδας “La Stampa”, σε με τίτλο “Ναι της Ελλάδας στο διαγωνισμό των υδροπλάνων”, γίνεται αναφορά στο<...> ζήτημα της λειτουργίας γραμμών υδροπλάνων στο Αιγαίο. “Αντί να αντιμετωπίζουν εξοντωτικές νύχτες στα καταστρώματα των πλοίων, εκατομμύρια τουρίστες θα μπορούν, πιθανώς, από το καλοκαίρι που μας έρχεται, να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της πτήσης με υδροπλάνο, για να φτάσουν στον προορισμό προτίμησής τους, στις Κυκλάδες ή στα Δωδεκάνησα”, γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Όπως αναδημοσιεύει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση θέλει να σπάσει κάθε ρεκόρ παρουσιών στο τεράστιο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, αλλά και στους παραδοσιακούς πολιτιστικούς προορισμούς, όπως της Πελοποννήσου και της Αθήνας. Η απεσταλμένη της εφημερίδας, κάνει μάλιστα αναφορά στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, κατά την οποία υπογράμμισε ότι ο τουρισμός “είναι η κινητήρια δύναμη της Ελλάδας”.

Στο άρθρο, υπενθυμίζεται, επίσης, ότι αρχικά, είχε γίνει προσπάθεια για τα υδροπλάνα από την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά ο περιοριστικός όρος, σύμφωνα με τον οποίο οι επιβάτες δε θα μπορούσαν να ξεπερνούν τους 29, οδήγησε έναν ενδιαφερόμενο, Ελληνοκαναδό επιχειρηματία “να ετοιμάσει τις αποσκευές του και να φύγει”.

“Τώρα, ο Παπανδρέου, θα πρέπει, επιτέλους, να προκηρύξει τον διαγωνισμό”, μεταδίδει, από την Αθήνα, η δημοσιογράφος Tonia Mastrobuoni. Όσο για την ευρύτερη οικονομική κατάσταση, η ιταλίδα απεσταλμένη προσθέτει: “Ο Παπανδρέου ξέρει ότι, πρέπει να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρεί, με αποφασιστικότητα, σε εκείνο που αποτελεί, από το 2009 μέχρι το 2015, το πιο φιλόδοξο σχέδιο λιτότητας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024